نفت‌ بهران‌ (شبهرن)

#شبهرن

شرکت نفت بهران توانست سود هر سهم خود را در شرکت اصلی ۴۳۹۶ میلیارد ريال و در تلفیقی (به همراه زیر مجموعه های بیش از ۵۰درصد) ۴۲۶۲ میلیارد ريال محقق کند.

درآمد کسب شده طی سال ۹۶ بالغ بر ۱۶٫۴۸۱ میلیارد ريال بود که ۱۶درصد نسبت به سال ۹۵ رشد کرده همچنین سود ناخالص عملیاتی رشد ۹درصد نسبت به سال ۹۵ داشته است.

یکی از نکات مثبت شبهرن کاهش هزینه مالی سال ۹۶ نسبت به گذشته است. نفت بهران ۱۱۶۱ میلیارد ريال بهره به بانک پرداخت کرد که ۲۴درصد کاهش نشان می دهد.

در سال ۹۶ این شرکت ۳۷۴٫۹۶۱ مترمکعب محصول روانکار فروخت که تقریبا مشابه سال ۹۵ است. هر مترمکعب محصول با نرخ متوسط ۴۰٫۶ میلیون ريال به فروش رسیده است.

آخرین نرخ فروش اسفند اما از میانگین کل سال بالاتر است و ۴۴٫۲ میلیون ريال است همچنین در فروردین و اردیبهشت هر مترمکعب محصول شرکت به طور متوسط ۴۳٫۹۸ میلیون ريال و ۳۷٫۲۶ میلیون ريال به فروش رسیده است.

باید توجه داشت که چون محصولات همگن نیستند لذا نمی توان نرخ فروش را دقیقا به کل سال تعمیم داد ازین جهت که گریدهای محصول بسیار متفاوت است. در واقع محصول صادراتی چون ادتیو ندارد، قیمت بسیار کمتری از داخلی دارد و لذا بر این اساس نرخ آن نیز به ظاهر کمتر است اما حاشیه سود آن از محصول داخلی بیشتر است و به همین دلیل اگر در یک ماه محصول صادراتی حجم زیادی داشته باشد، میانگین نرخ در ظاهر کاهش می یابد.

نکته دیگر اینکه لوبکات به عنوان مهمترین ماده اولیه در بورس کالا طی زمستان با نرخ متوسط ۱۴٫۸۸ میلیون ريال در تن معامله شده است. در چنین شرایطی حاشیه سود ۴۳٫۷ درصد بوده و متوسط حاشیه سود ۹ ماه قبل ازان (فروردین تا آذر) ۳۹٫۷ بوده لذا شرایط زمستان بهتر از ماه های قبلی بوده است.

نرخ لوبکات در ۹ ماه نخست ۱۱٫۵۷ میلیون ريال در تن بوده و در واقع فصل زمستان شاهد افزایش نرخ لوبکات به میزان ۲۸٫۶ درصد بوده ایم اما حاشیه سود رشد کرده است.

متوسط نرخ ۹ ماه نخست ۳۸٫۳ میلیون ريال بوده و متوسط نرخ زمستان ۴۶ میلیون ريال بوده که نشان از رشد ۲۰٫۳درصدی است اما مشاهده می شود که حاشیه سود زمستان از ۹ ماه قبل ازان بالاتر است.

متوسط نرخ لوبکات همکنون ۱۸٫۶۹۸ ريال است که نسبت به زمستان ۲۵٫۶درصد رشد کرده اما همانطور که مشاهده شد، افزایش نرخ ماده اولیه (لوبکات) حتی وقتی بیشتر از متوسط نرخ فروش بوده، حاشیه سود نه تنها افت نکرده که رشد هم کرده است و این مساله به خاطر این است که نرخ های فروش همگن نیست و قابل تعمیم نمی باشد.

آنچه در مصاحبه ها آمده این است که نرخ فروش به طور متوسط ۲۰درصد رشد کرده (نسبت به زمستان ) و همانطور که مشاهده می شود نرخ لوبکات ۲۵٫۶درصد رشد کرده است.

شاید به دلیل عدم کشش بازار شرکت نتواند به این میزان نرخ فروش را افزایش دهد اما اگر فرض کنیم لوبکات در محدوده فعلی باقی بماند و متوسط نرخ فروش در تمامی محصولات ۱۵درصد رشد کند، سود این شرکت می تواند در حدود فعلی باقی بماند اما به چند نکته توجه کنید:

۱) قطعا نرخ فروش قابل تعمیم نیست چون محصول همگن نیست. باید در تحلیل مبلغ فروش مورد توجه باشد.

۲) ماده اولیه اصلی لوبکات است و بخش مهمی از بهای تمام شده را ایجاد میکند. این ماده به استناد نرخ بورس کالا رشد کرده است اما شرکت در زمستان با وجود افزایش نرخ ماده اولیه، حاشیه سود بالاتری داشته، لذا شرکت نشان داده که توان مدیریت افزایش هزینه را دارد. به بیان دیگر توانسته نرخ فروش را متناسب افزایش دهد.

۳) نرخ لوبکات در خرداد ماه ۱۰درصد رشد کرده است که اتفاق خوبی محسوب نمی شود. شرکت نیز مجوز افزایش نرخ ۲۰درصد گرفته اما ممکن است بازار چنین کششی نداشته باشد.

*نتیجه: اگر در گزارش ۳ ماهه حاشیه سود بیش از ۴۰درصد باشد، این شرکت ضمن پوشش افزایش هزینه ها، سود سال ۹۷ را حداقل ۱۰درصد بالاتر از سال ۹۶ محقق می کند. اگر حاشیه سود ۳۵درصد باشد به این معناست که شرکت متناسب با افزایش هزینه، درآمد را رشد داده و تنها در مدیریت هزینه موفق بوده است و اگر حاشیه سود به شدت کاهش یافته باشد، این یعنی در مدیریت هزینه ناکام بوده و باید منتظر روزهای بدی باشیم.

بر اساس سوابق، شرکت به تناسب افزایش هزینه ها، مدیریت می کند و به همان تناسب درآمد را رشد می دهد. ۱۶۹۱ ريال سود ساخته و ۸۵درصد آنرا در مجمع تقسیم می کند لذا p.e آن همکنون ۶٫۲ است. برای رشد قیمت سهم نیاز است که حالت اول محقق شود لذا محتمل است که قیمت سهم برای چند هفته متعادل بماند تا گزارش ۳ ماهه از راه برسد. قاعدتا پس از گزارش ۳ ماهه ای متعادل، سهم روند معاملاتی آرام خود را ادامه خواهد داد.
هلالات

تاریخ:۱۳۹۷/۰۳/۲۸

دریافت کد بورسی آنلاین

افتتاح حساب آتی سکه

راهنمای دریافت کد بورسی

کانال ما در تلگرام

…………………………………………………………………………………
برای ثبت نام در کارگزاری فارابی و یا دریافت کد بورسی می توانید از طریق لینک زیر اقدام نمایید و از خدمات منحصر به فرد کارگزاری فارابی و پیشرفته ترین پنل معاملاتی کشور استفاده نمایید.

دریافت کد بورسی

کد بورسی چیست؟

کد بورسی شناسه یکتای شما برای معاملات در بورس اوراق بهادار و یا فرابورس است که با داشتن آن می‌توانید برای خود (یا شرکت) سهام و یا اسناد خزانه اسلامی (اخزا) و یا تسهیلات مسکن خرید و فروش نمایید. کد بورسی همانند شماره ملی منحصربه فرد است. پس از داشتن کد بورسی می توانید از طریق یک (یا چند کارگزاری) به خرید و فروش سهام (و یا اوراق اسناد خزانه اسلامی و یا تسهیلات مسکن) بپردازید.

حتی اگر از چند کارگزاری خرید و فروش آنلاین سهام انجام دهید، کد بورسی شما یکسان خواهد بود. (زیرا پس از تکمیل مراحل اولیه، درخواست شما در سازمان بورس انجام می‌شود.) بعد از داشتن کد بورسی لازم است رمز خرید و فروش آنلاین سهام دریافت کنید و معاملات خود را آغاز کنید. اکنون در چند دقیقه می‌توانید همزمان برای دریافت کد بورسی و خرید آنلاین سهام اقدام کنید. با این روش می‌توایند به صورت آنلاین و رایگان کد بورسی دریافت کنید.

پیمانکاران دولت لازم است برای دریافت مطالبات خود یک مرتبه کد بورسی اخذ نمایند. جهت دریافت کد بورسی برای خرید و فروش اسناد خزانه اسلامی ( اخزا ، سخا )روی لینک پایین صفحه کلیک کنید .

کارمزد فروش اسناد خزانه اسلامی چقدر است؟

هنگام فروش اسناد خزانه اسلامی، طبق قوانین سازمان بورس، به صورت خودکار مبلغی به عنوان کارمزد از شما کسر می‌شود. این کارمزد دو بخش است شامل ۰٫۰۰۰۶۳ کارمزد کارگزار و ۰٫۰۰۰۱۴۴ کارمزد شرکت فرابورس، که جمعا ۰٫۰۰۰۷۷۴ می‌باشد. (یعنی بابت فروش ۱۰۰ میلیون تومان اسناد خزانه، ۷۷ هزار و ۴۰۰ تومان کارمزد از شما کسر می‌شود.)
…………………………………………………………………………..
درباره شرکت کارگزاری فارابی:
شرکت کارگزاری فارابی، کارگزار رسمی بورس اوراق بهادار، فرابورس، بورس کالا و انرژی از سال ۱۳۷۲ فعالیت عملیاتی خود را در بازار سرمایه آغاز نمود.
این شرکت با هدف ارائه خدمات نوین و جهان تراز به مشتریان، همواره توسعه کمی و کیفی فعالیت هایش را سرلوحه برنامه های خود قرار داده است.
در این راستا با هدف توسعه کمی فعالیت ها تعداد ۲۷ شعبه و تالار اخصاصی معاملات توسط این کارگزاری در سراسر کشور راه اندازی گردید.
همچنین این شرکت با هدف ارتقاء سطح کیفی خدمات خود، طرح ریزی و توسعه خدمات نوینی را در دستور کار خود قرار داده است که از جمله آنها میتوان به طراحی و معرفی سامانه معاملات آنلاین فارابیکسو اشاره نمود که با توجه به وضعیت پلت فرم های معاملاتی موجود، در نوع خود محصول منحصر به فردی در بازار ایران محسوب میشود.
این شرکت در حال حاضر با تمرکز بر دو عنصر « نوآوری مبتنی بر فن آوری » و « کیفیت مشتری محور » به عنوان مزیت های رقابتی اصلی خود برآنست تا جایگاه خود را به عنوان نخستین کارگزاری جهان تراز در ایران بیش از پیش تثبیت نماید.

نفت‌ بهران‌ (شبهرن) نفت‌ بهران‌ (شبهرن) نفت‌ بهران‌ (شبهرن) نفت‌ بهران‌ (شبهرن) نفت‌ بهران‌ (شبهرن) نفت‌ بهران‌ (شبهرن) نفت‌ بهران‌ (شبهرن) نفت‌ بهران‌ (شبهرن) نفت‌ بهران‌ (شبهرن)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *