گزارش بازار امروز شنبه ۱۹ مهر ۹۹

مهر مهربان …

امروز شنبه ، ۱۹ مهر بازار کار خود را در حالی آغاز کرد که یک اتفاق جالب در بازار در حال رخ دادن است و شاهدیم که بازار و گرایش اصلی پول و جریان پولی به سمت سهم های غیر دلاری و انها که ریزش و اصلاح جدی داشتند حرکت کرده است و در سوی دیگر در بازار دلار شاهدیم که قیمت دلار نیز از ۳۰ عبور کرده است .

این به نظر ناشی از اتفاقاتی است که در حاشیه بازار رخ داده و باعث بروز آن ۲ جریان است

اول این که جو تردید و مردد بودن باعث شده تا حجم معاملات و پول های بزرگ که سهم بزرگ میخرند از بازار تا حدودی فاصله گرفته و در سوی دیگر برخی هم از ترس امدن بایدن و اتفاقات ان که این روزها نتایج نظر سنجی ها هم ان را محتمل میداند شروع به فروش و کم کردن وزنه سهم های دلاری کرده اند ! مفصل در مورد این احتمالا صحبت میکنیم قطعا موارد مهمی است و از فردا سعی میکنیم در مورد این موضوع هر روز یک مطلب داشته باشیم تا انتخابات امریکا ۱۵ روز کاری مانده و این کار را برای همه سخت و پر ابهام کرده است …

به هر حال امروز با وجود تمام این شیرینی و مصائب روز بدی نبود و سهم ها هم خوب حمایت می شدند کم کم بازار به سمت این خواهد رفت که کمی بیشتر به رخداد های پیش رو فکر کند روزهای قبل گفتیم صورت های مالی و انتخابات امریکا ۲ رویداد مهم روزهای اتی است ولی امروز ۲ رویداد حاشیه ای دیگر را کمی بیشتر مرور میکنیم و روزهای بعد سلسله مطالب اتفاقات مهم تر به خصوص اثرات انتخابات امریکا را اغاز خواهیم کرد

اول از همه یک نکته در مورد تحریم ها …

آن قدر بازار اخبار تحریمی شنیده که لمس شده و به اخبار تحریم بی‌تفاوت شده است یکی تعریف میکرد مشد حسین اقایی در ده بود که هر وقت هر کسی هر بار او را می دید و می پرسید مشتی حالت چطور است؟ جواب میداد خوب نیستم فلان جایم درد میکند و بهمان جایم هم گرفتار شده و خلاصه هر بار یک مریضی و بیماری را به شنونده منتقل می‌کرد حتی اگر هم خوب بود باز همین بساط بود … سرانجام روزی که مشد حسین آقا را به بیمارستان بردند خبرش که رسید خیلی کسی تعجب کرد و ناراحت نشد چرا که اخبار بیماری او سالها گوش همه را کر کرده بود حالا حکایت تحریم ها هم حکایت مریضیمشد حسین اقاست . شاید واقعاً این بار اثرات تحریم اثرات جدیدی را داشته باشد ولی آنقدر در مورد تحریم‌ها شنیدیم که بازار نسبت به آن حس شده و حس بی اثری را دارد.

و اما نکته مهم دیگر نرخ سود است

که در کنار انتخابات برخی از ان ترسیده و دوباره دست به نقد شدند ! اول از همه تحلیل خود را می گویم که به شخصه معتقدیم تا انتخابات آمریکا دولت دست به تغییر سیاست نرخ سود نخواهد زد اما پس از آن هر چیزی ممکن است…

در مورد اثرات نرخ سود در بازار سرمایه دو نوع اثر وجود دارد یک اثر روانی و دو اثر واقعی در مورد اثرات روانی به نظر می‌رسد اعلام خبر و اثر روانی این افزایش نرخ سود در بازار بسیار بیشتر از اثرات عملی باشد در واقع این حس را منتقل می‌کند که دولت نسبت به بازار بی تفاوت بوده و اتفاقاً سیاست بزن در رویی را را در مقابل بازار در پیش گرفته است و کارش که با بازار تمام شده نرخ سود را بالا برده و این حس خوبی را به بازار منتقل نخواهد کرد و بی اعتمادی را در بازار افزایش می دهد و کار بسیار پر هزینه ای برای بازار سرمایه است .

آن موقع شما عزیزان تصمیم گیر هر چه بگویید بازار فکر خود را میکند و این بی اعتمادی را در بطن تصمیمات خود دارد را دارد که دولت قصد ضعیف کردن بازار سرمایه و جذب پول ها به سمت بانک را دارد … اما اثرات عملی چگونه است به واقع اولین اثر آن کاهش پی به ای تحلیلی و انتظاری بخشی از خریداران است و دیگر شما نمی توانید به این راحتی پی به ای های ۱۰ و ۱۱ را به بازار بدهید . بازار وسواسی هست وسواسی تر می شود !!

و اثرات دیگر بازار

خروج بخشی از جریان پول حقوقی ها به واسطه این نرخ سود و عدم مشارکت آنها در بازار است که این موضوع نیز می‌تواند اثرات عملی منفی در بازار داشته باشد هر دوی این آثار به نظر آثار بلندمدتی نخواهد بود و برای این موضوع نیز دلیل داریم ولی قبل از آن یک نکته را بیان کنیم دانشمندانی که ایده افزایش نرخ سود را داده اید به واقع اقتصاد ما را با اقتصادهای درست و منظم دنیا مقایسه نکنید .وضعیت فعلی جامعه طوری نیست که با تئوری‌های اقتصاد تصمیم گرفت اینجا تجزیه و تحلیل پرفتار مالی و پولی و روانی افراد و اشخاص مهم تر از تئوری‌های اقتصادی است که شما بر اساس ان پشت میزهای خود فکر میکنید …

آیا از خود پرسیده اید و یا اصلا امکان سنجی کرده اید که نرخ ۲۵ درصد نرخ جذابی برای پول هاست؟

از دید ما این طور نخواهد بود و کشور را برای نجات از چاله تورم وارد چاه رکود و اتفاقات عجیب و غیرمنتظره دیگر می‌کنید چه تضمینی وجود دارد که مردم برای حفظ ارزش پول ملی خود دوباره وارد بانک شوند؟ تورم ۳۶ درصدی را با نرخ سود ۲۵ درصد میخواهید جبران کنید؟

کمی هم برای مردم خرده عقلی قائل باشیم…

آنها مدتهاست که نرخ سود بانکی را به عنوان بازاری کاهنده ارزش پول تلقی می کنند .اشتباهی که دولت و بانک مرکزی و بسیاری از افراد بار پیش مرتکب شدن به نظر در حال تکرار است آنها رشد بازار سرمایه را عامل تورم می دانستند در حالی که اگر کمی نمودار دلار را نگاه کنیم در سخت‌ترین دوران اقتصادی در شرایط خاص کرونا نرخ دلار به واسطه حضور پول ها در بازار سرمایه آرام بود و به محض بر هم ریختن بازار سرمایه جریان پول به سمت آن بازار سرازیر و آن بازارها با چالش مواجه شدند … دوباره میخواهید دست به خلق پول بدون کار و پشتوانه روی بیاورید ؟!!

دست به ریسک بزرگی میزنید با افزایش نرخ سود بخشی از صنعت را به رکود می برید و بازار سرمایه را با چالش مواجه می کنید تا تورم را کنترل کنید اگر پیش‌بینی شما درست نباشد و جریان پول به بازار ارز بزند چه اتفاقی رخ خواهد داد ؟! شما می شوید حکایت کسی که هم چوب را خورده هم پیاز را و هم …

به نظر در مورد سیاست نرخ سود بسیار حساس باشید

آنچه به دست می آورید از آنچه از دست می‌دهید کمتر است توصیه میکنیم بارها و بارها این سیاست را با شرایط واقعی و تحلیل رفتار افراد مرور کنید نه با تئوری های اقتصادی… تئوزی اقتصادی برای کشوری است که ثبات دارد نه برای کشوری که نرخ ارزش ساعتی تغییر میکند …

بتا سهم

#گزارش_بازار

سهم های غیر دلاری  سهم های غیر دلاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *