تلاش برای تغییر فاز …

امروز هم بازار استارت را با قدرت زد و بعد رفته رفته از انرژی او کاسته شد و عرضه در بازار افزایش یافت . هنوز هم معتقدیم این عرضه ها بعد از یک رشد بازار طبیعی است و این منطقی است که بازار توسط برخی که به هر دلیلی اعتقادی به بازار ندارند عرضه می شود ولی دو پشتوانه خوب برای خرید این روزها سفت شدن نرخ دلار و گزارش های ماهانه است که بازار امیدوار است دست او را گرفته و ازاین سطوح بالا بکشد . چارتیست ها نیز معتقدند عبور ازاین سنگر و فتح آن کار اسانی نیست و ممکن است چند روز دیگر زمان ببرد . ولی روشن است که فضا تغییر کرده … این مهم ترین اصل است .

البته در مورد رفتار بازار حرف و حدیث و نظر زیاد است …

یک نکته بسیار مهم این است که باید این را بپذیریم در مسیر رشد بازار نباید عجله کرد و در واقع باید آن مقاطع خاص سال ۹۹ را فراموش کرده بازار را با متوسط و میانگین سالهای قبل سنجید ! قرار نیست هر هفته بازدهی عجیب و غریبی برای بازار ثبت شود از همین رو باید منطقی به موضوع نگاه کرد و نباید در فرآیند رشد بازار انتظارات عجیبی داشت. از همین رو در مثبت و منفی های فعلی ممکن است چند روزی دوباره درجا بزند و بعد حرکت کند در دل این منطق آرام حرکت کردن یک اتفاق مهم نهفته است که دفعات قبل وجود نداشت

این منطق این است که فروشنده دیگر نمی تواند به قیمت های پایین تر دل ببندد و دلخوش به خرید در قیمت های کمتر باشد . بسیاری از کسانی که هنوز نقد هستند با خود می گویند بازار و قیمت ها برسد به قیمتهای مثلاً یک ماه پیش ،خرید انجام میدهند اما به نظر می رسد بازار کف یک میلیون و ۱۰۰ را برای خود شناسایی و قیمت‌ها را در آن نقطه به عنوان کف تاریخی ثبت کرده و نتیجه ان این شده که در حال حاضر این رفتار که فروشنده بعد از چند روز دوباره به بازار برمی گردد را رقم زده چرا که نمی تواند قیمت های پایین تری را لمس کند … این اتفاق خوب و مثبتی است و حضور جریان پول را رقم زده و این جریان ادامه دارد .

در بروز این رفتار نقش گزارش های مالی را دست کم نگیرید گزارش هایی که انتشار آن در این چند روز به پایان رسید و حالا دو هفته دیگر شوک گزارشهای سه ماهه و میان‌دوره‌ای به بازار وارد می‌شود . با گزارش های ماهانه ای که طی این چند روز دیدیم احساس می‌کنیم موجی از گزارش های مثبت ۳ ماهه و میان دوره عالی در انتظار بازار است که اثرات و نتایج بسیار خاصی در سهم ها دارد…

در روزهای گذشته که اخبار را مرور می کردیم و گزارش ها را می خواندیم یک نکته جالب وجود داشت نرخ فروش در برخی از شرکت ها کاهش یافته بود در حالی که قیمت های جهانی یا با ثبات بود و یا بهتر شده بود دلیل این موضوع را از چند شرکت پرس و جو کردیم و نتیجه جالبی داشت.

بسیاری از آنها اذعان داشتند که نرخ لحاظ شده برای تسعیر ارز در حوالی ۲۰۵۰۰ تومان بوده و این افت نرخ دلار نیما اثرات خود را در نرخ شرکت ها گذاشته است این یک نکته مهم برای ما دارد و آن هم این است که بازار به عنوان یک نمونه در گزارش های ماهانه خرداد ماه به‌نوعی نرخ تسعیر ارز ۲۰ هزار تومان را لحاظ کرده و آن را در قیمت ها دیده اما ببینید خیلی اتفاق عجیبی برای فروش شرکت‌ها رخ نداد . اثار کاهش نیما در آن طرف با رشد های جهانی جبران شده است . بحث ما این است که امروز که نرخ دلار به ۲۵ هزار تومان نزدیک شده پتانسیل افزایش نرخ ارز نیما یکی از اتفاقات مهم و پتانسیل های مهم برای بازار خواهد بود که رفته رفته اثرات ان را در بورس کالا هم خواهیم دید .

در مورد نرخ ارز حرف و صحبت زیاد است برخی دلیل رشد اخیر آن را به پایان رسیدن انتخابات و کنار رفتن مسائل سیاسی می دانند که آن را به سمت اقتصادی شدن نزدیک کرده و برخی دیگر تحولات سیاسی و پیچ و خم مذاکرات را دلیل آن می‌داند اما هر چه که هست نشان می دهد که نرخ دلار بیشتر به وقایع اقتصادی توجه میکند در روزهای آتی در مورد این نرخ و اثرات آن در بازار بیشتر خواهیم گفت …

برخی هنوز در ارزندگی بازار و گران و ارزان بودن ان حرف میزنند … اتفاقا تحلیل کار خوبی است و باید صورت گیرد ولی به اطرافمان هم نگاه کنیم …

از دیروز که گزارش مسکن رسیده و نرخ مسکن افزایشی بوده و حجم معاملات نیز افزایش پیدا کرده نکاتی به ذهن می رسد که می تواند برای بازار هم مهم باشد فرض کنید سبدی از دارایی دارید به این معنی که در این سبد دارایی سکه و ارز ، سهام و مسکن قرار دارد فرض کنیم یک نقطه مشخص برای آن در نظر بگیرید مثلاً ابتدای تیر ماه( ببینید درست است که بازار سرمایه بازدهی در برخی نماد ها عجیب بوده ولی این عمومی نیست و اگر در یک روند یکساله نگاه کنیم تقریبا همراه با سایر دارایی ها شانه به شانه حرکت کردند) اما وقتی به سقوط رسید دلار چسبندگی خود را نشان داد و مسکن هم که اصلاً به کتف خودش گرفته و ان بالاها چسب دوقلو زده و بالا مانده …

در این بین این سهام بود که ریزش ۵۰ تا ۶۰ درصدی را تجربه کرد و امروز با پرسشهایی مواجه هستیم که اگر برای این دارایی ها نسبت هایی یا شاخص تعریف می شد نسبت سهام به مسکن و یا نسبت سهام به ارز رسم می شد ، آن وقت می دیدیم که شرایط به شکل عجیب و غریبی با هم همخوانی ندارد و این دارایی یعنی سهام شرایط منفی تری را تجربه کرده اگر قبول کنیم بین این ۳ یعنی مسکن ارز و سهام رابطه معناداری از نظر ارزش گذاری وجود دارد و مولفه های یکسانی اثر گذار هستند یا باید آن دو دارایی اصلاح سنگین داشته داشته باشند و یا بازار سهام باید عقب ماندگی خود را جبران کنند این اولین برداشت از اتفاقات پیش روست شاید برداشتی نه خیلی عمیق اما به ظاهر منطقی باشد …

بگذریم و سراغ بازار برویم …بازار امروز خوب اغاز کرد ولی هر چه پیش رفت نتوانست بر عرضه هایی که امروز عارض شده بود غلبه کند و در نهایت باردیگر با شکل و شمایلی مثبت اما نه خیلی خوشحال به کار خود پایان داد به نظر جمع بندی گزارش ها و دلار و دنیای سیاست نشان میدهد شاید بازار برای بالارفتن مشکلاتی را داشته باشد ولی انگیزه افت را حداقل ندارد

بتا سهم

#گزارش_بازار    #بورس    #سهام    #شاخص

رشد بازار

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *