*آمارها کلیدی بازار

۱٫ شاخص کل روند متعادل – شاخص هم وزن روند متعادل
۲٫ دلار حواله سنا (۲۱٫۷۰۹ – ۲۱٫۹۰۶ ) تومان، اسکناس تهران ۲۵٫۱۵۰ تومان.
۳٫ در بورس کالا، آهن اسفنجی ۸۸٫۳ میلیون ريال، سنگ آهن دانه بندی ۱۶٫۵۷ میلیون ريال، شمش فایرا ۵۵۸ میلیون ريال، شمش روی ۵۹۷ میلیون ريال، گندله سنگ آهن ۳۶٫۵ میلیون ريال، لوب کات ۹۰-۹۳ میلیون ريال، کاتد مس ۲۰۰۳میلیون ريال.
۴٫ روز یکشنبه ۱۶۰ نماد (۲۱۱ قبلی) دچار صف فروش بودند که ارزش این صفوف ۲ همت (قبلی ۲٫۶) بود. ۴۰۵ نماد (قبلی ۴۴۲) معادل ۶۵ درصد بازار منفی بود.
۵٫ ارزش معاملات روز یکشنبه ۵٫۳ همت بود. ۲۶ میلیارد تومان خروج پول حقیقی صورت گرفت ضمن اینکه ۵۷ میلیارد تومان خروج پول از صندوق های درآمد ثابت ثبت شد.
۶٫ سرانه خرید و فروش حقیقی روز یکشنبه به ترتیب ۱۳۸ میلیون ريال در مقابل ۱۴۴ میلیون ریال گزارش شد. (روز قبل ۱۴۸ به ۱۷۰ )
۷٫ حقیقی ها در بازار روز یکشنبه از گروه شیمیایی، فلزات و خودرو سهم خریدند. حقوقی ها بانک و چند رشته ای را حمایت کردند. حقیقی ها نوری، فسرب، شفن، شبریز، قرن، تاصیکو، لبوتان، ونفت، سپیدار، فتوسا، شپترو خریدند. حقوقی ها وتجارت، وپاسار، وملل، شتران، شپنا، شیراز، آریان، فارس، شستا.
۸٫ در خصوص بخشی از فرآیند افزایش سرمایه کالا، پکویر، شستا، فروی، فجوش، انرژی، وخاور، بشهاب، لکما، فرابورس، والبر… گزارش جدید به کدال نشست.
*صنایع و شرکت ها
۱٫ رئیسی می گوید “از جمله اولین اقدامات دولت مردمی، آغاز نهضت مسکن سازی در روزهای ابتدایی دولت و تدارک تولید سالانه یک میلیون مسکن برای خانواده‌ها و خصوصاً جوانان خواهد بود.”
۲٫ قرن در یک شفاف سازی گفته “این شرکت جهت تکمیل و متنوع سازی سبد محصولات خود اقدام به تولید انواع خمیردندان با برند اکتیدنت و صابون جامد کرمی با برند اکتیو در گروه محصولات بهداشت شخصی نموده است. محصول خمیر دندان در گروه محصولات بهداشتی از جمله محصولاتی با حاشیه سود بالا به نسبت سایر محصولات شرکت میباشد که انتظار می رود سبب افزایش توان رقابتی و فروش شرکت گردد.”
۳٫ شستا از فدراسیون شوتبال ۲ میلیون یورو مطالبات خود را همراه با جریمه دریافت کرد که جزئیات آن در کدال شفاف سازی شده است.
۴٫ در مجمع غکورش گفته شد ” در صورتی که ارز ۴۲۰۰ تومانی حذف شود بازار افغانستان را با ظرفیت ۴۰۰ هزار تن و بازار عراق را با ظرفیت ۷۰۰ هزار تن در سال پیش رو خواهیم داشت اما اینکه چقدر از ظرفیت این بازارها را می توانیم در اختیار بگیریم به وضعیت مارکتینگ بستگی دارد. او گفت مواد بسته بندی با دلار نیما و روغن خام با دلار ۴۲۰۰ تومانی تعیین می شود و برای تامین مواد اولیه مشکل نداریم. در صورتی که دولت این سیاست را کنار بگذارد فروش ریالی شرکت بالا می رود و حاشیه سود شرکت نیز افرایش می یابد.”
۵٫ شرکت توگا از زیرمجموعه های مپنا به حدود ۶۰۰ میلیارد تومان سود رسیده در حالی که سال قبل کمتر از ۱۰۰ میلیارد تومان سود داشت.
۶٫ قیمت پایه محصولات پتروشیمی برای این هفته بر اساس دلار ۲۱۵٫۹۴۴ ريالی تعیین شد.
۷٫ شکبیر در مجمع گفت “افزایش سرمایه تا پایان ماه آینده تقدیم بورس می‌شود و مجمع آن تا پایان مهرماه برگزار خواهد شد. در خصوص ظرفیت بیدبلند اگر به ۱۰۰۰ برسد در سودآوری ما تاثیر جدی خواهد داشت.
۸٫ مدیرعامل بورس کالا می گوید ” بحث عرضه خودرو و زنجیره فولاد در بورس کالا هر روز مطرح است. در کالاهایی که سوبسیدی است ما نمی توانیم وارد شویم. سعی می‌کنیم هر محصولی که قابلیت عرضه در بورس کالا را دارد جذب کنیم.”
۹٫ در مجمع فسازان گفته شد ” برای تکمیل زنجیره تولید و دسترسی به مواد اولیه قراردادی برای دسترسی به معدن تنظیم شده و تا پایان سال اخبار خوبی در این زمینه منتشر خواهد شد. سال جاری تولید ۱۹۵۰۰۰ تن شمش و ۵۰۰۰ تن قطعات برنامه ریزی شده است. نصب و راه اندازی ۴ کوره ۱۵۰۰۰ تنی در سال ۱۴۰۰ ر دستور کار است که دو کوره به ایران رسیده و در نیمه دوم مهرماه وارد مدار تولید می شود و دو کوره دیگر خریداری شده و تا بهمن و اسفند ۱۴۰۰ نصب و راه اندازی می شود”
۱۰٫ در مجمع کمنگنز گفته شد ” در حال حاضر ۴ میلیون تن ذخیره قطعی داریم و ذخایر احتمالی شرکت تا عمق ۶۵۰ متری به ۵٫۵ میلیون تن می رسد.با به کارگیری روش‌های پرعیارسازی در روند تولید درصد بازیابی ذخیره های کم عیار را به بیش از ۵۵ درصد رساندیم.”
۱۱٫ وثنو قصد دارد ۴٫۰۶درصد وساخت را که در مالکیت دارد، واگذار نماید.
۱۲٫ پارسیس تحلیل می گوید ” NAV هر سهم وتوکا ۱۷,۴۵۱ ریال و نسبت P/NAV روز شرکت ۴۹ درصد می باشد.”
۱۳٫ پارسیس تحلیل می گوید ” نسبت P/E ttm بازار در روز ۱۲ تیر ۱۴۰۰ در سطح ۱۰٫۲۷ مرتبه قرار دارد.”
۱۴٫ در چین از صنایع شیمیایی این کشور خواسته شد تا کارخانه‌ها فعالیت خود را برای هوای پاک‌تر پیش از صدمین سالگرد حزب کمونیست چین در اول جولای کاهش دهند که این مساله باعث کاهش عرضه در برخی از محصولات و بهبود قیمت ها شده است.
۱۵٫ صنعت و معدن می گوید “قیمت PVC سی اف ار چین این هفته بدون تغییر با قیمت ۱۲۴۰ دلار در هر تن معامله شد. برخی منابع گفته اند که درخواست‌های تازه برای ماه آگوست، انتظار کاهش ۱۰۰ الی ۱۴۰ دلاری در هر تن را می‌دهد. اما برخی دیگر می‌گویند با اوج گیری تقاضا در بازارها به خصوص در بازار چین شاهد افزایش قیمت خواهیم بود.”
۱۶٫ تقاضا برای محصولات پتروشیمی با کاهش محدودیت ها در سراسر هند بهبود یافته است. نتایج تندر جدید هند حاکی از آن است که کمترین قیمت پیشنهادی برای سواحل شرقی ۵۰۲ دلار و سواحل غربی ۵۱۰ دلار است.
۱۷٫ معاون امور اقتصادی استاندار تهران می گوید ” مصوبه امروز این بود که شرکت‌های خودرو ساز در چارچوب قردادها و قوانین ظرف ۱۲۰ روز مطالبات قطعه سازان را پرداخت کنند. ما از قطعه سازان و خودروسازان می‌خواهیم که تنها به بانک‌ها اتکا نکنند، چون منابع مورد نیاز آن‌ها به ۵۰ هزار میلیارد تومان می‌رسد که شاید بانک داران نتوانند آن را پرداخت کنند.”
۱۸٫ واردات سنگ آهن چین طی ماه می نزدیک به ۹۰ میلیون تن تن بوده که از میانگین ماهانه امسال پایین تر است.
۱۹٫ پلنر می گوید “موجودی انبارهای بیلت در تانگشان به دلیل کاهش سودآوری نوردکاران و افت تقاضا از سوی آنها روندی صعودی به خود گرفته است.”
۲۰٫ مدیرعامل آرتاویل‌تایر از تحولی بزرگ در بالابردن کیفیت محصولات تولیدی این شرکت خبر داده است. وی می گوید “تمام مراحل تولید تایر در آرتاویل‌تایر اصلاح و به‌روزرسانی شده و حتی قالب‌های پخت نیز از دوکفه‌ای به سگمنتال تغییر یافته‌اند.”
۲۱٫ امیر صباغ می گوید “گزارش این هفته CFTC نشان از بازگشت سرمایه گذاران به سمت خرید کاتد مس بعد از ۲ ماه خروج و جهش ۴۳% = ۹۰۰ میلیون دلاری در تعداد موقعیتهای خرید و رسیدن آن به مرز ۲٫۹ میلیارد دلار دارد.
*اقتصادی
۱٫ شرکت داروسازی «جانسون اند جانسون» می گوید “واکسن کرونای این شرکت علیه گونه دلتا ویروس کرونا موثر است.”
۲٫ سامانه نیما یکشنبه شاهد عرضه حدود ۱۷۴ میلیون دلار بود که حدود ۱۲۸ میلیون دلار معامله شده است. متوسط نرخ ۲۲٫۰۸۶ تومان بوده است.
۳٫ دبیر کمیته اقدام ارزی می گوید “۳۶۳ صادرکننده ۱۱ میلیارد و ۱۰۰ میلیون یورو از تعهدات ارزی خود را به چرخه اقتصادی کشور بازنگردانند.”
۴٫ سه میلیون دز واکسن سینوفارم در روزهای آینده راهی تهران می‌شود.
۵٫ ویکی شیمی می گوید “اوپک و متحدانش روز جمعه تلاش کردند تا سطح تولید را به‌صورت کنترل‌شده افزایش دهند و به توافق برسند، اما نتوانستند در مورد محدودیت‌های تولید به توافقی دست یابند و مذاکرات برای دومین روز پیاپی به بن‌بست رسید. امارات‌متحده عربی کماکان مخالف هر توافقی است که نگرانی‌های این کشور درباره اهداف تولیدش را برطرف نکند. امارات و عراق خواهان آن هستند که از فرصت به‌دست‌آمده در نتیجه افزایش تقاضا برای فروش بیشتر نفت خام خود استفاده کنند، اما روسیه و عربستان‌سعودی ترجیح می‌دهند با این امر محتاطانه‌تر برخورد کنند و افزایش تولید ۴۰۰هزار بشکه‌ای را مدنظر دارند. در این میان، امارات خواهان اصلاح سهمیه تولید و افزایش چشمگیر عرضه نفت خام خود است.”
۶٫ ویتول بزرگترین شرکت تجارت کننده نفت دنیا میگوید که با وجود اختلاف اوپک و امارات در خصوص روند افزایش تولید نفت، انتظار دارد تفاهم نامه مورد تایید اوپک+ هرچه سریعتر نهایی شود.
۷٫ امیر صباغ می گوید “افزایش تقاضای گاز از سوی کشورهای صادرکننده آمریکای مرکزی و اروپایی که بدلیل خشکسالی و کاهش سطح آب سدها (افت تولید برق آبی) ایجاد شده باعث شده تا کشورها در حال استفاده بیشتر از گاز طبیعی در تولید برق و انرژی مورد نیاز خود باشند.”
۸٫ سرمایه گذاران بازارهای کامودیتی دنیا طی هفته گذشته اقدام به افزایش ۲٫۷ میلیارد دلاری ️تعداد موقعیت خرید Long کرده و آن را به ۱۳۴٫۶B$ رساندند.
*سیاسی
۱٫ وزرای کشور، بهداشت و درمان و راه و شهرسازی و رئیس سازمان انرژی اتمی و معاون اقتصادی دولت دوازدهم با حضور در دفتر سیدابراهیم رئیسی به‌صورت جداگانه با وی دیدار کردند.
۲٫ نخست وزیر عراق می گوید “توافق میان ایران و آمریکا بسیار حائز اهمیت و برای منطقه نیز سرنوشت سازاست، من بر این باورم که این توافق قابل تحقق است.”
موفق باشید / ۱۴ تیر
ولید هلالات
#بورس    #بازار    #سهام

بازار

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *