گزارش بازار امروزسه شنبه ۲۷ مهر ۱۴۰۰
نیم خیز …

امروز بازار نه به گل نشسته بود و منفی بود و نه خیز بلندی داشت و مثبت تا حدودی روی صندلی خود نیم خیز شده بود تا شرایط را بسنجد و پیش برود به نظر بازار هم برای رفتن انرژی لازم را ندارد و هم برای ماندن و درجا زدن خسته شده و قصد حرکت را دارد . بازار باید از جا بلند شود و این ان چیزی است که باید رخ دهد … شاید گزارش ها بتواند این حس را در بازار تقویت کند البته موج گزارش ها هنوز آغاز نشده و همه چیز به روز اخر موکول شده است .

اما آیا گزارش ها ان حلقه مفقوده و گم شده بازار است ؟! به تنهایی خیر و باید او هم در بین برخی سطور مهم اثرگذار بر بازار ارزیابی کرد …

ولی در هر صورت به موعد اعلام گزارش‌های ۶ ماهه نزدیک میشم … از امروز موتور گزارش ها روشن شده و چراغ کدال پرنورتر و روشن تر می شود هیچ کس نمی تواند پنهان کند که اصل و اهمیت این گزارش ها در بازار وجود ندارد.

شاید در مقطع فعلی به دلیل ابهامات زیاد اثر گزارش ها کم شده باشد اما در نهایت این گزارش ها اثرات خود را بر ارزندگی قیمت سهم‌ها خواهند گذاشت و می‌توانند در مقاطع پیش رو و چراغ راه بسیاری از سهامداران باشند.

اما اگر به فضای ۷ ماه گذشته نگاه کنید متوجه یک رویداد می شوید که اگر در بازار رشدی واقع شده این رشد بیس و پایه کدالی داشته و هر سهمی که توانست آنجا موفق باشد در بازار نیز موفق بوده یکبار دلایل آن را بحث کردیم که به دلیل کمبود نقدینگی در بازار پول حاضر و فعلی نیز ترجیح می دهد سراغ سهمی برود ارزندگی لازم را داشته و فضای خوبی را تجربه میکند .

روند ۷ ماه گذشته نشان می دهد سوپرمن های نوسانی بازار یعنی خودرویی و بانکی هم نتوانستند پولها را توجیه کنند که با دیدن نوسان دل به دریای آنها بزنند. البته اثرات پروانه ای و عقب ماندگی انها کم کم به داد آنها میرسد . ولی حتی گروه پالایش هم که داشت در بازار نوسانی می‌داد با رسیدن گزارشهای کدال بود که خط پیروزی را پاره کرد و آن چالش را به بازار تحمیل کرد بر هیچ کس پوشیده نیست که گزارش‌های میان‌دوره‌ای و سپس ماهانه می‌تواند اثرات بسزایی در بازار داشته باشد.

اما کار سهامداران چیست احتمالاً اکثر گزارش‌ها در آخرین مهلت و بعد از بازار خواهد رسید و سهامداران می‌توانند با دقت بیشتر و زمان بیشتر گزارش ها را مطالعه کنند و اما مهمتر از مطالعه یک غربالگری ویژه در مورد شرکت ها نیز رخ خواهد داد به طوری که سهامداران باید این عامل را کنار هم قرار داده و در مورد انتخاب سهم و پرتفوی نتیجه‌گیری کنند…

۱ گزارش فعلی که پیش روی ماست ۲ چشم انداز ۵ ماه آتی که در پیش است و ۳ تلفیق کردن آن دو عامل اول و قرار گرفتن در کنار قیمت یعنی شما باید شرایط بنیادی یک سهم و چشم انداز آتی را بررسی کرده و تازه این دو را کنار قیمت سهم قرار دهید که اگر در ارزندگی لازم حاصل شد فضای بازار هم به زودی با او همراه می شود باز هم می‌گویم تجربه نشان داده که شاید نوسان خاصی را در برخی روزها در برخی سهم هایی که فضای بنیادی دارند داشته باشیم

اما در نهایت حداقل تجربه نشان می‌دهد سهم هایی در بازار موفق بودند که این عوامل را در بهترین شرایط فراهم کرده بود و بازار را جذب خود کردند…

در مجموع این دو روز پیش رو و همچنین هفته بعد بازار درگیر جدی این گزارش ها خواهد شد و به نظر باید به او زمان داد تا این موارد را برای خود تجزیه و تحلیل کند و به طور کلی فضای فعلی بازار از نظر بنیادی می‌تواند در حداقل ممکن قیمتی و بهترین شرایط بنیادی باشد

و امیدواریم این موضوع در گزارش های پیشرو ترسیم شود که البته تا این لحظه که با شما صحبت می کنیم گزارش‌های رسیده حاکی از عملکرد خوب شرکت است و نکته آخر دقت داشته باشید که گزارش شش ماهه شرکت‌ها در شش ماهه اولی رخ داده که نرخ ارز به خصوص دلار نیما در میانگین ۲۲ و ۸۰۰ تا ۲۲۵۰۰ بوده و بازارهای جهانی نیز این رشد را که در این مدت تجربه کردند نداشته است

به واقع عامل چشم انداز آتی اگر در این دو نرخ یعنی نرخ دلار و بازارهای جهانی ثبات در منطقه فعلی را نیز شاهد باشد به نظر روزهای خوبی در انتظار بازار ۶ ماهه دوم است البته همچنان ترسها و تردیدهایی که دیروز از آن صحبت شد و همچنان روی سر بازار است وجود دارد ولی به لحظاتی فکر کنید که این نرخ ها و اتفاقات ادامه داشته باشد که قطعا ۶ ماهه های دوم درخشان تری در انتظار شرکت هاست …

و اما یک نکته …

این روزها که هزار و یک دلیل برای نخریدن وجود دارد و برخی از افراد که نقد کردند و بازار را نظاره می‌کنند یکی از دلایل بهانه‌های آنها برای نخریدن تحولات دلار است و تا به آنها می رسی می‌گویید بازار ارزنده است می‌گویند اگر دلار ۱۸ تومان شد چه ؟! اگر فلان اتفاق توافق و برجام رخ داد چه روی می دهد؟

امروز کمی در مورد این موضوع بیشتر صحبت می‌کنیم . فارغ از اینکه اصلاً آیا توافق میشود یا نمیشود یا اصلاً دلار به چه قیمت هایی خواهد رسید حتی بعد از توافق ! و یا مولفه های موثر بر دلار چیست.

اصلا آیا با توجه به بحث خروج ارز فضای افت دلار اتفاق می افتد یا نمی افتد ؟ همه اینها را کنار بگذاریم به یک چیز می خواهیم فکر کنیم که بازار چرا از نرخ ارز می ترسد ایا ترس درستی است ؟!

حرفی که در بازار است این بوده که شرایط افت نرخ ارز و برجام در پیش است . این موضوع به نظر ریشه در تحولات و تاثیراتی که از قبل بوده دارد که به نظر هیچگاه دیگر تکرار نمیشود به همین چند آیتمی که در مورد نرخ ارز رخ می دهند

توجه کنید… در حال حاضر برخلاف بسیاری از عزیزان معتقدیم ریشه بسیاری از مسائل به بازار ناشی از بی پولی دولت است شما مسائل آشکار را می‌بینید که مثلاً خود را در کسری بودجه و تمایل دولت برای دست انداختن در جیب شرکت‌ها و مواردی از این دست نشان می دهد، روی دیگر سکه موارد پنهانی وجود دارد که شرکت‌های شبه دولتی و خصوصی که باید حامی بازار باشند در برخی اوقات می‌بینید که فروشنده سهام بوده چرا چون بودجه با آنها نمی رسد و باید از این محل تامین کنند..

. در ورود سرمایه به کشور بسته شده و همه چیز باید از داخل تامین شود همه موارد را اگر کنار هم بگذاریم به نظر هر چه جلوتر می روید ترس تحریم و ادامه تحریم بیشتر از ترس رفع تحریم هاست … تازه در مورد نرخ ارز بازار با دلار نیما حرکت می‌کند و این دلار نیماست که در صورت های مالی شرکت ها موثر بوده به نظر خیلی اتفاق عجیبی نمی‌تواند برای نرخ نیما رخ دهد و ای کاش تحلیلگران بازار سرمایه به جای پرداختن به فلان الگوریتم و اینکه عشقی بیاید و غیر عشقی رفتار کند این سناریو ها و تحلیل ها بررسی کنند . این روزها نگاه به تابلو به عنوان استراتژی و تحولات روزانه آفت جان بازار شده است

 

بتا سهم

#گزارش_بازار

تحلیل شرکت های بورس اوراق بهادار را در گزارش بازار بخوانید.
کانال تلگرام: https://t.me/farabibourse
ما را در آپارات دنبال کنید: http://www.aparat.com/kargozari.org
خرید و فروش آنلاین سکه و طلا : https://kargozari.org/2018/05/25/gold

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *