۱) نمره بازار در انتهای روز گذشته بر اساس کانال پایش بازار منفی ۶۹
۲) ارزش معاملات خرد کانال خلاصه بازار ۳٫۹۸همت
۳) خالص معاملات کدهای بزرگ حقیقی: منفی
۴) میانگین بازده معادل بانکی اخزا بر اساس کانال امیر ندیری: ۲۸٫۵۴
۵) وضعیت شاخص های اصلی بازار:
هم وزن: متعادل منفی
کل: متعادل منفی

۶) رئیس ‌کل بانک مرکزی می گوید “با اجرا و پیگیری دقیق سیاست‌های پولی در بانک مرکزی، نرخ رشد پایه پولی در سال ۱۴۰۲ روند نزولی قابل توجهی را تجربه کرد؛ بطوریکه نرخ این شاخص مهم پولی و تاثیرگذار در تورم نسبت به رقم فروردین سال ۱۴۰۲ که ۴۵ درصد بود با ۱۶.۹ واحد درصد کاهش، در پایان اسفندماه ۱۴۰۲ به ۲۸.۱ درصد رسید. رشد پول (بخش سیال نقدینگی) نیز از ۶۵.۲ درصد در پایان سال ۱۴۰۱ به ۱۷.۵ درصد در پایان اسفندماه سال گذشته رسید.

این شاخص مهم البته در پایان فروردین ماه ۱۴۰۳ نیز به ۱۵.۷ درصد کاهش یافت. بنابراین با کنترل شاخص‌های پولی اثرگذار بر تورم، انتظار می‌رود شاخص نرخ تورم نیز در ماه‌های آتی ارقام پایین‌تری را ثبت کند. تورم ۱۲ ماهه شاخص بهای تولیدکننده که اسفند ۱۴۰۰ در رقم ۶۰.۹ درصد بود در اسفند ۱۴۰۱ به ۳۶.۹ درصد و در اسفند ۱۴۰۲ نیز به رقم ۳۲.۶ درصد کاهش یافت.”

۷) رئیس کمیسیون صادرات اتاق ایران در نشست مشترک با رئیس‌کل بانک مرکزی گفت “بانک مرکزی در ایجاد آرامش در بازار ارز طی ماههای اخیر و همچنین کنترل انتظارات تورمی، نقش پررنگی داشت.”
۸) میانگین روزانه مصرف بنزین کشور در سال جاری ۸ میلیون لیتر افزایش یافته است.
۹) در پی اظهارات عباس علی آبادی وزیر صنعت که نشان دهنده تردید او در حذف قیمت گذاری دستوری خورو بود، قیمت سهام شرکت های خودروساز و قطعه ساز در بورس با سقوط شدید مواجه شده است. (تسنیم)
۱۰) بند «س» تبصره۶ قانون بودجه که یکی از داغ‏ترین اخبار محافل و رسانه‌های اقتصادی بوده در جلسه امروز تعیین تکلیف خواهد شد. بر اساس نظر کارشناسان این بند مالیاتی، مشارکت مردم را هدف قرار داده است و این تبصره می‌تواند در حکم مانعی برای تحقق شعار سال عمل کند. (مهم برای روز جاری)
۱۱) بتاسهم نوشت ” نرخ هاب های مصرف کننده و تولید کننده بر اساس فرمولی که پیش از این برای نرخ خوراک شرکت های پتروشیمی تعیین شده بود زیر ۱۲ سنت هست که بر اساس نرخ دلار مرکز مبادله هر متر مکعب گاز حدود ۴۹۰۰ تومان هست در حالی که با شرکت ها گاز ۶۰۰۰-۶۵۰۰ تومان محاسبه میشود. دشمن درجه یک بازار سرمایه همین سیاست های ضد تولید هست.”
۱۲) از اول فروردین ماه تا ۲۳اردیبهشت‌ماه۱۴۰۳، ۶میلیارد و ۹۷۱میلیون دلار ارز برای واردات تامین شده است.
۱۳) شاخص تشکیل سرمایه ثابت کل در اقتصاد ایران طی سال ۱۴۰۱ به مثبت ۶.۷ درصد رسید، در حالیکه این شاخص در دهه نود به منفی ۴۷.۴ درصد رسیده بود. (خط انرژی)
۱۴) آژیر افت تولید خودرو در سال جاری که از فروردین زده شد، در اردیبهشت نیز ادامه پیدا کرده و طبق آخرین گزارش‌ها، متوسط تیراژ روزانه خودروسازان در ماه جاری به حدود سه‌هزار و ۶۵۰دستگاه رسیده است. این در شرایطی است که طبق وعده وزیر، قرار است تولید خودرو در سال جاری و نسبت به پارسال ۱۵درصد رشد کند. (اخبار بورس)
۱۵) چند شرکت بزرگ معدنی کشور کنسرسیومی با هدف ورود به معادن افغانستان شکل داده‌اند و یک شرکت‌ فولادساز بزرگ هم تصمیمات جدی برای ورود به بازار معدن افغانستان دارد. (معدن ۲۴)
۱۶) صنعت فولاد که یکی از صنایع ارز آور کشور طی سال ها اخیر بوده است در سال جاری با گلوگاه های مختلفی مواجه است که می تواند تبدیل به دست اندازهایی برای صادرات شود. به باور کارشناسان اجباری که به عرضه ارز حاصل از صادرات فولاد در سامانه نیما شده، تنها دلیل افت و توقف صادرات در کل زنجیره فولاد است. در این بین بانک مرکزی کاملا حرف خود را می‌زند و چندان انعطافی نشان نداده است. در نتیجه تاکید می‌شود تا زمانی که بانک مرکزی موضع خود را تغییر ندهد، این موضوع حل نمی‌شود. (معدن۲۴)
۱۷) کاهش ارزش لیر ترکیه قدرت خرید خریداران را به میزان قابل توجهی محدود کرده است. ترکیه به شدت به واردات PP در خاورمیانه متکی است. با این حال، به دلیل تداوم تقاضای ضعیف ناشی از مسائل مالی در کشور، تاخیر در حمل و نقل ناشی از مشکلات جاری در دریای سرخ منجر به رشد قیمت ها نشد.
۱۸) نتیجه نظرسنجی اخیر رویترز در مورد فدرال رزرو نشان می دهد که ۷۰ نفر از ۱۰۸ اقتصاددان نظر بر این دارند که فدرال رزرو در ماه سپتامبر نرخ بهره خود را به میزان ۰٫۲۵% کاهش می دهد . ۶۵ نفر از ۱۰۸ اقتصاددان نظر بر این دارند که، فدرال رزرو نرخ بهره خود را در سال ۲۰۲۴ در کل به میزان ۰٫۵% کاهش خواهد داد و ۱۷ نفر نظر بر این دارند که فدرال رزرو نرخ بهره خود را بیش از ۰٫۵% کاهش خواهد داد.
۱۹) چین فروش اوراق قرضه ۱۳۸ میلیارد دلاری را از جمعه آغاز می کند تا اقتصاد خود را تقویت کند. (کامولیدی)
۲۰) وزیر خزانه داری ایالات متحده در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا چین را قبل از هرگونه اقدام تعرفه ای ایالات متحده مطلع خواهید کرد گفت “ما اطمینان خواهیم داد که همتایان ما مطلع می شوند. ما به وضوح گفته‌ایم که ممکن است تعرفه‌های اعمال شده در دوران ترامپ را به شیوه‌ای استراتژیک‌تر مجدد پیکربندی کنیم. (استارت مجدد جنگ تعرفه ای؟)
۲۱) در آوریل انتظارات تورمی یک ساله ۳٫۳ درصد در مقایسه با ۳ درصد مارس بوده است. انتظارات تورمی پنج ساله در آوریل ۲.۸٪ در مقایسه با ۲.۶٪ مارس بوده است.
۲۲) اقتصاد ایالات متحده در حال پیشرفت است و در وضعیت بسیار خوبی قرار دارد. (مدیرعامل گلدمن ساکس)
۲۳) یلن می گوید “یلن وزیر خزانه داری آمریکا: اولویت اصلی بایدن کاهش تورم است. وابستگی به چین در صنایع کلیدی غیرقابل قبول است. ما نمی‌خواهیم از لحاظ اقتصادی از چین جدا شویم.”
۲۴) سال جاری دمای هوا گرم تر از سال گذشته خواهد بود و رقم دمای هوا رکوردی جدید را ثبت خواهد کرد. ماه پیش گرم ترین آوریل در تاریخ جهان بود. تغییرات دمای هوا از پیش اثرات بزرگ منفی بر بسیاری از بازارها داشته و سبب رشد قیمت برخی محصولات کشاورزی از جمله کاکائو شده است. از آنجا که کشورها برای معکوس کردن روند گرم شدن زمین اراده کافی ندارند وضعیت همچنان بدتر خواهد شد. حوادث طبیعی نظیر سیل، آتش سوزی و .. هر سال بیشتر خواهد شد. (بورس۲۴)
۲۵) طی روزهای سه شنبه تا پنجشنبه آمارهای مهمی از اقتصاد آمریکا و چین منتشر می شود که بر بازارها تاثیر دارد.
۲۶) دولت چین تلاش کرده اعتماد را در سرمایه گذاران احیا کند و شاهد رشد نسبی شاخص بورس هستیم اما چالش های عمیق اقتصادی باقی هستند. (بورس۲۴)
۲۷) ۳۰۰ تن اورانیوم فرانسه در ماه اوریل از نیجر مخفیانه به ایران منتقل شده است. (لوموند فرانسه)
۲۸) ایران و هند قراردادی ۱۰ ساله در مورد بندر چابهار امضا کردند.
۲۹) خصدرا “تفاهم نامه همکاري و مشارکت طرفين جهت انجام پروژه هاي تعميرات و نصب کابل هاي دريايي فيبر نوري و قدرت در پروژه هاي فشار افزايي چاههاي نفت وگازي پارس جنوبي” شفاف سازی کرد.
۳۰) تپکو می گوید که پیگیر گزارش کارشناس رسمی برای تجدید ارزیابی دارایی هاست.
۳۱) ونوین، کفرا، قثابت، کاذر در خصوص افزایش سرمایه شفاف سازی کردند.
۳۲) کگاز از یک قرارداد فروش بطر شیشه ای با رقمی بسیار با اهمیت خبر داد.
۳۳) مدیر کارخانه احیا مستقیم شرکت آهن و فولاد ارفع از ثبت رکورد جدید تولید روزانه در این واحد به میزان ۳۷۲۳ تُن آهن‌اسفنجی در ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ خبر داد‌.

موفق باشید.

ولید هلالات

رئیس ‌کل بانک مرکزی /رئیس ‌کل بانک مرکزی/رئیس ‌کل بانک مرکزی/رئیس ‌کل بانک مرکزی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *