دومین روز کاری هفته را در حالی آغاز می کنیم که بازار دیروز حرفی برای گفتن نداشت و از همان ابتدا با فشار فروش همراه شد .  عدم حضور صندوق های حمایتی در بازار نیز مزید بر علت شد تا صفوف فروش  رفته رفته پر حجم تر  و پر تعداد تر شوند و اندک سهم هایی که با صف فروش فاصله داشتند نیز به صف فروش رسیدند .

بی تفاوتی بازار ساز به شرایط بازار در روزها و هفته های اخیر کاملا محسوس بوده است و خود مزید بر علت شده است و این  سناریو را پر رنگ تر می کند که شاید منابع را برای روزهای پس از جنگ احتمالی کنار گذاشته اند .

به هر حال پس از حدود ۲۰ درصد افت شاخص کل و اصلاح بیش از ۳۰ درصدی در بسیاری از نماد ها، شب گذشته خبر از انتشار ۶ همت اوراق برای حمایت از بازار، رسید . به نظر می رسد بازار ساز با منابع موجود در بازار امروز خرید هایی انجام دهد و تا حدودی جو منفی ایجاد شده را کنترل کند . تاکید می کنیم که چنانچه این حمایت محدوده باشد و به یک یا دو روز خلاصه شود و از سوی دیگر، اخبار خوب سیاسی به بازار نرسد، بازار راهی جز اصلاح و ریزش عمیق تر پیش رو ندارد و این نوسانات صرفا فرصت خروج خواهد بود .

و اما بازار امروز …

برداشت ما این است که بازار امروز از منظر حجم و ارزش معاملات خرد، متفاوت با روز گذشته خواهد بود و احتمالا شاهد افزایش حجم معاملات به واسطه خریدهای حقوقی ها و صندوق های حمایتی خواهیم بود . این حمایت ها می تواند از گروه #خودرو و #بانک به واسطه قیمت های پایین تر و حجم کمتر صفوف فروش آغاز شود و رفته رفته به دیگر گروه ها برسد . اگر این حمایت ها مقطعی و محدود باشد و نتواند بر فشار فروش غلبه کند، نیمه دوم بازار مجددا شاهد افزایش دامنه فروش ها خواهیم بود .

#طلا #نقره #مس #درآمد_ثابت

روز گذشته شاهد خروج پول سنگین از صندوق های درآمد ثابت بودیم که به بخش های دیگر بازار نظیر صندوق های طلا، نقره و سهامی وارد نشد و صرفا از بازار خارج شد . همچنین مدتی است که مشابه این رفتار را در صندوق های طلا و گواهی شمش طلا، و مس، شاهد هستیم . در حالی که گواهی شمش طلا در بورس، اختلاف حدود ۳ درصدی با بازار آزاد دارد و حدود ۱ میلیون تومان کمتر از قیمت بازار آزاد معامله می شود و صندوق های طلا نیز با حباب تقریبی ۱ تا ۲ درصدی منفی در حال معامله هستند، این شائبه به ذهن می رسد که بخشی از بازار، با وجود ارزندگی، حاضر به خرید گواهی طلا و صندوق های طلا نیستندو ترجیح می دهند تا طلا را به صورت فیزیکی نگه داری کنند .

در مورد صندوق های درآمد ثابت نیز شرایط مشابه است و با وجود عملکرد مناسب این صندوق ها در ایام جنگ ۱۲ روزه، باز هم شاهد خروج منابع از این صندوق ها هستیم .

گواهی شمش مس نیز  مدتی است مورد اقبال سرمایه گذاران قرار گرفته است . اما با توجه به عدم امکان تحویل و نگهداری فیزکی در مقیاس کوچک، شرایط بازار آن کمی متفاوت است . در گواهی مس بورس کالا نیز شرایط حباب منفی بیش از طلا است، اما دلیل دیگری دارد . در بورس کالا مس با دلار حدود ۱۴۲ هزار تومانی در حال معامله است . با توجه به حجم تولید مس در داخل کشور و فراتر از نیاز داخل، زمانی که صادرات این محصول با چالش همراه می شود، مازاد عرضه در بورس کالا رخ می دهد و در نتیجه می توان مس را با قیمت های پایین تر از نرخ های جهانی در بازار داخل تهیه کرد .

گواهی نقره نیز مدتی با حباب مثبت چه در نرخ گواهی و چه در صندوق های نقره معامله میشد . اما با توجه به شرایط فعلی جامعه و عدم تزریق منابع جدید به صندوق های نقره، طی روزهای گذشته شاهد کاهش نسبی تقاضا در گواهی نقره بورس کالا هستیم . به گونه ای که قیمت شمس در بورس کالا پس از مدت ها از قیمت شمس نقره در بازار آزاد کمتر شد . از این رو روز گذشته و با وجود رشد قیمت دلار آزاد و رشد قیمت حدود ۷ درصدی نقره در بازارهای جهانی، شاهد کاهش قیمت نقره در صندوق های نقره و گواهی شمش بودیم .

در خصوص حباب حدود ۲ درصدی سکه امامی و حباب منفی ایجاد شده دربازار طلای آب شده نیز در روزهای آتی بیشتر صحبت خواهیم کرد .

 

#هشت_صبح

صندوق های حمایتی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *