در مراسم معارفه سهم عرضه اولیه ای دکپسول چه گذشت؟

به نقل از فرابورس ، در ابتدای این نشست، مدیرعامل شركت توليد ژلاتين كپسول ايران با نماد دکپسول به معرفی تاریخچه این شرکت، ظرفیت تولیدات، میزان سرمایه و … پرداخت و گفت: شركت توليد ژلاتين كپسول ايران در سال 1376 با ۶ خط تولید فعالیت خود را آغاز کرد و در سال ۸۲ این رقم را به ۸ خط تولید رساند که با توسعه خطوط تولید طی سال‌های بعد، هم‌اکنون دارای ۱۴ خط تولید است.

رامین رمضانی با بیان اینکه شرکت ژلاتین کپسول ایران در زمینه ساخت کپسول‌های ژلاتینی در سایزهای مختلف فعالیت می‌کند، افزود:

ظرفیت اسمی این شرکت در حال حاضر تولید ۶.۳ میلیارد کپسول در سال است که قابلیت افزایش به ۷.۵ میلیارد کپسول را داراست و این در حالی است که نیاز سالانه کشور ۵.۵ میلیارد کپسول است.

رمضانی با اشاره به اینکه داروسازی فارابی سهامدار عمده ژلاتین کپسول ایران با دارا بودن ۱۹۹ میلیون سهم معادل ۹۹.۹۹۵ درصد از سهام این شرکت است، در خصوص میزان سرمایه این شرکت گفت: سرمایه ثبتی دکپسول در سال ۷۵ رقم ۵۰۰ میلیون ریال بوده که در دی‌ماه 97 به ۲۰۰ میلیارد ریال افزایش یافته است.

وی در ادامه درباره استراتژی‌های شرکت تولید ژلاتین کپسول ایران اظهار کرد:

استراتژی توسعه بازار این شرکت شامل شناسايي بازارهاي صادراتي جديد، افزايش ظرفيت توليد، توسعه زیرساخت‌ها و انجام بازاريابي علمي است. همچنین در بخش مالی، استراتژی رهبری و کنترل هزینه‌ها به منظور كاهش قيمت تمام شده و افزايش سودآوری در دستور کار قرار دارد. علاوه بر این در بخش تولید نیز استراتژي تنوع و توسعه محصول را داریم که هدف از آن تكميل سبد محصول، افزايش كيفيت محصول و افزايش رضايت مشتري است.

رمضانی در پاسخ به سوالی در خصوص صادرات دکپسول گفت:

در حال حاضر شرکت ژلاتين كپسول ايران به کشورهای سوریه، قزاقستان، عراق، لبنان و ارمنستان صادرات دارد و در نظر داریم صادرات به این کشورها را بیشتر کنیم.

مدیرعامل شركت توليد ژلاتين كپسول ايران به روند تولید و فروش بر اساس آمارنامه دارویی اشاره کرد و گفت: این شرکت از اواخر سال 96 روند رو به رشدی را در تولید تجربه کرده به طوری که از تولید 5 میلیارد عدد کپسول تولیدی در این زمان، این تعداد را به 5 میلیارد و 606 میلیون کپسول در سال 97 رسانده است.

رمضانی همچنین با بیان اینکه میزان فروش این شرکت در دو دهه اخیر حدود 10 تا 20 درصد از نیاز کشور بیشتر بوده است، افزود:

در فروردین 98 هلدینگ سرمایه‌گذاری دارویی تامین، فروش 192 میلیون کپسول را برای شرکت تولید ژلاتین کپسول در نظر گرفت که تولید ما در این ماه به 267 میلیون رسید؛ یعنی 40 درصد بیشتر از مقدار اعلامی توسط هلدینگ بود.

وی در ادامه اطلاعاتی در خصوص دارایی‌ها و سود شرکت تولید ژلاتین کپسول ایران ارائه داد و گفت: دارایی‌های جاری این شرکت در سال 97 نسبت به سال 96 حدود 19.5 درصد افزایش پیدا کرده است. از سوی دیگر سود ناخالص این مجموعه از 179 میلیارد ریال به 290 میلیارد ریال در سال 97 رسیده که نشان از رشد 61 درصدی است. سود عملیاتی آن نیز از سال 96 تا 97 از رقم 116 میلیارد ریال به 230 میلیارد ریال رسیده که 98 درصد افزایش یافته است.

مدیرعامل شركت توليد ژلاتين كپسول ايران سود قبل از مالیات این شرکت را در سال 96 حدود 85 میلیارد ریال اعلام کرد و افزود:

 

این رقم در سال 97 به 214 میلیارد ریال رسیده که 150 درصد رشد داشته است. همچنین سود خالص دکپسول از 68 میلیارد به 151 میلیارد ریال رسیده که نشان‌دهنده بیش از دو برابر شدن سود خالص این شرکت در سال 97 است.

در بخش دیگری از این نشست، داود منصوربخت عضو هیات مدیره شرکت تولید ژلاتین کپسول ایران با بیان اینکه ظرفیت تولید این شرکت بالاتر از مصرف داخل کشور است، گفت: از این رو بخشی از این تولید مازاد به کشورهای دیگر صادر می‌شود.

منصوربخت همچنین در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران در مورد حاشیه سود، کاهش قیمت تمام شده محصولات را از استراتژی‌های این شرکت عنوان کرد و افزود:

بهای تمام‌‌شده فروش دکپسول در سال 96 حدود 62 درصد بود که این رقم در سال 97 به دلیل کاهش هزینه تولید به 55 درصد رسیده است.

در ادامه، اعظم هنردوست مدیرپرتفوی شرکت سرمایه‌گذاری دارویی تامین (تیپیکو) به عنوان نماینده سهامدار عمده شرکت تولید ژلاتین کپسول ایران در این نشست خبری اعلام کرد: شرکت تیپیکو در تلاش است در شش ماه نخست سال 98 هر ماه یک شرکت جدید را در بازار سهام عرضه اولیه کند.

نکات مهم و فشرده دکپسول

حاشیه سود ناخالص محصولات شرکت ژلاتين كپسول ايران در انواع سایز پوکه کپسول از سال ۹۴ تا ۹۷ افزایشی بوده، بطوریکه میانگین از حدود ۳۶٪ به ۴۵٪ رسیده است.

ماده اولیه اصلی شرکت، ژلاتین یا گرید دارویی است که از اروپا وارد می شود که فغلا در ایران وجود ندارد. ( تعرفه ۱۲٪)

سود سال 95: 925 ریال
سود سال 95: 574 ریال
سود سال 97: 755 ریال
پیش بینی سود سال 98 بر اساس ارزشگذاری شرکت: 1072 ریال
پیش بینی سود سال 99 بر اساس ارزشگذاری شرکت: 1572 ریال
پیش بینی سود سال 1400 بر اساس ارزشگذاری شرکت: 1915 ریال
پیش بینی سود سال 1401 بر اساس ارزشگذاری شرکت: 2255 ریال
پیش بینی سود سال 1402 بر اساس ارزشگذاری شرکت: 2669 ریال

پیش بینی نرخ یورو

پیش بینی نرخ یورو برای سال 98 بر اساس ارزشگذاری شرکت: 78000 ریال
پیش بینی نرخ یورو برای سال 99 بر اساس ارزشگذاری شرکت: 109200 ریال
پیش بینی نرخ یورو برای سال 1400 بر اساس ارزشگذاری شرکت: 152880 ریال
پیش بینی نرخ یورو برای سال 1401 بر اساس ارزشگذاری شرکت: 180398 ریال

پیش بینی نرخ یورو برای سال 1402 بر اساس ارزشگذاری شرکت: 212870 ریال

پیش بینی تقسیم سود در مجمع بر اساس ارزشگذاری شرکت: 82% سود

پرداخت سود واریزی برای سهامداران حقیقی: دی ماه 98

شرکت در فروردین ماه سال 98 مبلغ ۲۹,۲۷۲ میلیون ریال فروش داشته است.

تحلیل تصویری تکنیکال را می توانید در کانال تلگرام و آپارات ببینید:

کانال تلگرام: https://t.me/farabibourse

ما را در آپارات دنبال کنید: http://www.aparat.com/kargozari.org

با سامانه فارابیکسو ، شما به صورت همزمان می توانید در بازار آتی سکه ، زعفران و بورس اوراق بهادار معاملات آنلاین انجام دهید.

تحلیل بازار و شرکت های بورس اوراق بهادار را در گزارش بازار بخوانید.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *