۹ ماه انتظار !!

امروز و دیروز شاید اولین روزهایی بودند که اسمش بهار بود و رسمش تابستان و برای اولین بار طی این مدت بالاخره بازار یک مثبت قوی تر از قبل را حس کرد . اگر فرض کنیم حرکت برگشتی امروز و دیروز به طور قطعی پایان دوره رکود و بحران بازار باشد به ۹ ماه انتظار دقیق ۹ ماه بحران و انتظار پایان داده و بازار بعد از ۹ ماه برگشت زده است . امیدواریم این انتظار ۹ ماهه به پایان رسیده باشد … به واقع اگر تمام شده باشد چه ۹ماهه برای بازار بود و چه ۹ ماهه ای بر این سهامداران گذشت … بگذریم …

امروز سهامداران با کمک عوامل مختلفی به دل جریان بازار زد و شرایط خوبی را برای خود رقم زد و بیش از همه این حضور و مشارگت فعال جریان پول بود که به چشم می امد و اتفاق مثبتی برای بازار است . دیروز در مورد مطالبی که عرض شد یک تاکید روی گذر زمان داشتیم و عاملی که میتواند به سود بازار باشد طی این چند روز سعی میکنیم نکات تکمیلی ان را نیز بیان کنیم .

در گزارش بازار دیروز عنوان شد : به نظر این موضوع گذر زمان به بازار سرمایه کمک خواهد کرد که با کمک این ابزار ها بازار بتواند سریعتر به مرز تعادل و پیدا کردن نقاط ارزندگی خود برسد زمان عامل بسیار مهمی است گذر زمان باعث می شود مذاکرات هسته ای روشن تر گردد جریان نرخ ارز شفاف‌تر شود تحولات سیاسی انتخابات مشخص ترگردد بازارهای جهانی به ثبات بهتری برسند و از همه مهمتر از دید ما گزارشات و اطلاعات مالی که به بازار خواهد آمد میتواند نقش کفسازی مهمی در برخی صحنه ها داشته باشد.

از همین روست که معتقدیم مکمل مهمی که خیلی در اختیار ما هم نیست ولی کمک خواهد کرد این جریان گذر زمان است … گذر زمان درد بی درمان و بسیاری از دردهای بازار را درمان خواهد کرد!!

به نظر در حال گذر از تونل زمانی هستیم که رفته رفته ته این تونل فضای روشن قابل دید تر است… البته برخی برخی این تونل وحشت بود که این اخری ها ترس ان کمتر شده …

اما سراغ یکی از مهم ترین این عوامل برویم …

در یک اتفاق و رویداد جالب طی روزهای گذشته از برخی مدیران صندوقها و سبدگردان ها پرسشی مطرح شده بود که با فرض در اختیار داشتن نقدینگی چه عواملی شما را ترغیب به خرید و چه عواملی شما را از خرید در بازار باز می دارد و بسیار جالب بود که فصل مشترک بیش از ۱۰ فعال و کارشناس بازار در یک موضوع خلاصه می‌شد و آن نرخ ارز بود در واقع بسیاری از این عزیزان نظرات متفاوتی در مورد سیاست نرخ سود ،ریز ابزار های بازار ، بازارهای جهانی و مواردی از این دست داشتند اما همه به این موضوع اذعان داشتند که نرخ ارز یکی از تاثیرگذارترین و شاید موثرترین عامل در جریان تصمیم‌گیری‌ آنهاست

در روزهای گذشته شاهد بودیم که بازار دلار نوسانات عجیبی داشت نرخ ارز تا آستانه ۲۰ هزار تومان و کمتر هم رسید نرخ نیما به زیر ۲۱ آمده دوباره بعد از صحبت‌های همتی نرخ به ۲۲ بازگشت. شرایط سیاسی خیلی روشن و مشخص نیست اما برجام تقریباً به احتمال قریب به یقین قطعی و تایید شده خواهد بود. در تمام این اخبار می بینیم سردرگمی ها و سرگیجه نرخ ارز به بازار سرایت کرد و باعث سستی و بی رمقی در تصمیم گیری ها شده است .

قبل از هر چیز یک نکته را بیان کنیم هیچکس مدافع افزایش نرخ ارز نیست همه از سیاستی صحبت می‌کنند به نام ثبات نرخ ارز و البته قیمت منطقی اقتصادی این دو جمله و یا شاه بیت صحبت های اکثر کارشناسان اقتصادی است که یک نرخ ارز در چه محدوده ای قابل پیش بینی و تثبیت باشد دو این نرخ اقتصادی باشد و بتواند به اقتصاد کشور کمک کند طی ماههای پیش رو این موضوع مشخص خواهد شد که حوالی جریان نرخ ارز در چه محدوده ای است

بسیاری معتقدند نوسانات فعلی نرخ ارز سیاسی و برای خوش آمد و بد آمد های انتخابات تغییر میکند نرخ واقعی دلار محدوده ۲۲ تا ۲۴ هزار تومان است بسیاری معتقدند اگر جریان سیاست به این موضوع ورود می‌کند اثر کوتاه مدت داشته و در میان مدت و بلند مدت موضوع شکل دیگری خواهد گرفت

نمی خواهیم در مورد نرخ ارز صحبت کنیم که بگویم ارزان است یا گران است اما معتقدیم دو اتفاق پیش روی فعالان بازار قرار دارد اتفاق اول این است که تقریباً بسیاری بر این عقیده اند با توجه به نرخ تورم و شرایط سال ۹۹ و ۱۴۰۰ و بودجه کشور نرخ ارز نمی تواند به زیر اعداد ۲۰ تومان برسد و احتمالاً در خوشبینانه ترین حالت ممکن نرخ ارز بین ۲۰ تا ۲۱ در نوسان باشد و البته بدبین ها نرخ ارز را تا ۲۶ نیز برای ۶ ماهه دوم پیش بینی می کنند

به نظر تکلیف سهامداران بعد از انتخابات روشن تر و شفاف تر خواهد بود احتمالا سیاست‌های کاندیدا در مورد نرخ ارز روشن‌تر می‌شود اما نکته بسیار مهم این است واکنش بازار چه باید باشد؟!

به نظر تحلیلگران به‌جای غرق شدن در اتفاقات روزانه و امدن و نیامدن یک فرد را تجزیه و تحلیل کردن با میانگین متوسط از قیمت های جهانی و شرایط نرخ ارز ۲۰ تا ۲۱ هزار تومانی به تجزیه و تحلیل شرکت ها پرداخته و ارزش گذاری آن ها را در دستور کار قرار دهند حتی می شود قیمت های جهانی را ۱۵ درصد برای محافظه‌کاری بیشتر پایین کشید و قیمت دلار را نیز ۲۰ هزار تومان قرار داد تا مغز استخوان سودها شناسایی شود و حداقل افراد بدانند در چه شرایطی در چه سهمی حاضر می‌شوند.

تحلیلگران و بزرگان بازار سرمایه نباید گروگان نوسانات و هیجانات روزانه باشند اینکه امروز چه کسی ثبت نام میکند یا در برجام چه اتفاقی رخ می دهد مهم است اما نباید استراتژی های بلندمدت را قربانی تحولات روزانه و اتفاقات روزانه کرد چیزی که بازار از آن ضربه خورده بی تحلیلی و چیزی که به آن نیاز دارد شجاعت و اطلاعات و آگاهی بیشتر است این باید از قدیمی ها و تحلیلگران بازار آغاز شود آنها هستند که گروه‌های پیشرو و مرجع بوده و می‌توانند باقی افراد را نیز به دنبال خود بکشانند…

و حرف آخر …

از امروز ثبت نام کاندیدای ریاست جمهوری آغاز می شود روزهای قبل نیز در مورد این موضوع صحبت کرده بودیم معتقدیم این انتخابات به دو دلیل نمی تواند اثرات هیجانی در بازار ایجاد کند دلیل اول این است که نفوذ بازار سرمایه آنقدر قوی و گسترده شده که دیگر سهامداران نیستند که به دنبال کاندیدا باشند این کاندیدا هستند که برای جذب رای سهامداران باید برنامه ارائه دهند.

این تفاوت ۴ سال پیش رو با سال‌های قبل است و مورد دوم اعتقاد داریم این انتخابات به دلیل اتفاقاتی که از قبل افتاده تا حدودی نتایج غیر قابل پیش بینی و به نوعی سورپرایز نخواهد بود و معتقدیم با ثبت نام کاندیدا سمت و سوی نتیجه نهایی نیز مشخص خواهد شد که می تواند برای بازار نیز این موضوع مهم باشد .

و اما سراغ بازار برویم که امروز ابتدا خوب اغاز کرد بعد یک سکته ریز عرضه داشت و همیشه درست همین جا بود که بازار شل میکرد ولی خوب ایستاد و انصافا با وجود عرضه های سنگین حقوقی ها شرایط خوبی را رقم زد . بازار امروز امیدواری زیادی را در دل ها زنده کرد و ادامه روند میتواند پول های مردد زیادی را جذب بازار کند . در مورد عرضه حقوقی ها سعی میکنیم فردا بیشتر و مفصل تر صحبت کنیم

بتا سهم

 

#بازار   #بورس   #سهام   #مثبت   #شاخص

تحلیل شرکت های بورس اوراق بهادار را در گزارش بازار بخوانید.
کانال تلگرام: https://t.me/farabibourse
ما را در آپارات دنبال کنید: http://www.aparat.com/kargozari.org
خرید و فروش آنلاین سکه و طلا : https://kargozari.org/2018/05/25/gold

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *