گزارش بازار امروز دوشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۱

تق و لق شیرین !

خیلی قدیم تر روزهای عید نوروز یکی از عمده ترین چالش های ما این بود که با مهمانان صبح نوروزی چطور برخورد کنیم . ناگهان زنگ میخورد و یکی با عجله وارد اتاق میشد که پاشو حاضر شو که مهمان رسیده ! چالش حاضر شدن و عادی به نظر رسیدن یکی از مهم ترین چالش های ان لحظه بود . انگار دیشب تا امروز یکی ناگهان به همه گفت تعطیلی خبری نیست و بازار اغاز می شود ولی انصافا بازار خوب حاضر شد و سیس او اصلا به کسانی که انتظار تق ولق بودن را داشته نبوده و خیلی خوب ظاهر شدند طوری که انگار ساعت ها انتظار اغاز بازار را می کشیدند !

فکر میکردیم برخی پیش خود میگویند که با زار ترجیح می دهد در این چهار روز تعطیل کمتر خود را در معرض ریسک قرار داده و فقط نظاره گر بازار می شود اما بسیار خوب ظاهر شد و در مجموع فضای با زار با توجه به غیر منتظره بودن بازگشایی امروز خوب بود و منطقی عمل کرد . شجاعت در چهره بازار موج میزند و این انگیزه و شجاعت همان عاملی است که باعث شده اصلاحات احتمالی مد نظر برخی به تعویق بیافتد و یا کلا فراموش شود . عوامل مختلفی در این شجاعت موثر بوده حتی معتقدیم همین خبر تزریق پول به صندوق های تثبیت و توسعه نیز بخشی از ان است .

طی روزهای گذشته خبرهای صندوق توسعه ملی و ورود ماهانه ۶۵۰ میلیارد تومان به صندوق تثبیتبه گوش رسید

نکته بسیار مهم ای خبر برای بازار این است که بازار از بحران‌های احتمالی می ترسد و از قفل شدن در صف فروش واهمه دارد !خبرهاییاز این دستکه به دست پر بودن صندوق توسعه و صندوق تثبیت اشاره میکند ریسک بازار را هم کاهش میدهد و بازار میتواند یکی از مهمترین مولفه های خود یعنی پویایی و جریان نقد شوندگی را در دل خود داشته باشند. معتقدیم دست و پر بودن صندوق ها به تنهایی یکی دو واحد پی به ای با زار را می‌تواند بالاتر ببرد و البته به این معنی نیست که باید بی محابا وارد بازار شد اما می تواند ریسک به ریوارد بازار را جذاب‌تر کرده و عده بیشتری را برای حضور در بازار تشویق کند.

از فرصت به وجود آمده در مسیر بازار باید حداکثر استفاده را کرد

چراکه کمتر پیش می آید که اینطور حاکمان و دولتی ها با بازار سرمایه مهربان باشند البته این اعداد برای بازاری که هر روز چند هزار میلیارد تومان حجم می خورد خیلی عدد بالایی نیست اما همین که به عنوان یک پشتوانه پشت بازار قرار گرفته و به همگان این پیام مخابره می‌شود که در روزهای سخت خشاب حامی بازار پر است یک دلگرمی برای سهامداران به شمار می رود.

البته این موارد به این معنی نیست که قرار است برای کسانی که ریسک کرده و گیرمی افتند فرصت خروج به وجود بیاید … این اوج خوش خیالی است که برخی پیش خود فرض کنند صندوق توسعه محلی برای فرار آنها خواهد شده و اگر گیر کنند به داد آنها می رسد . قطعا باید نقاط بهینه کمک به بازار ورود این صندوق ها نیز بررسی شود … قطعا موج دلار و تورم ، افت اخیر، افزایش جریان پول و حجم معامکلات در بازا ر و … هم در این شجاعت بی تاثیر نبوده ولی بازار وقتی احساس ارامش و ریسک کم را پیدا کند رگ شجاعت او گُل کرده و این طور بی محابا در روزهای تق و لق هم خرید می زند .

یک نکته دیگر

برخی عزیزان در مورد تاریخی که در گزارش های قبل صحبتش را کرده بودیم پرسیدند… معتقدیم دو هفته اخر اردیهشت و تحولات ان کمی صحبت میکنیم … ببینید در دو هفته پایانی اردیبهشت و هفته اول خرداد باید به این نکته توجه کرد که اتفاقاتی ممکن است در این ۱۵ روز کاری رخ دهد و به همین دلیل می گوییم این ۱۵ روز یک دوره خاص و اساسی برای باز ار است و حتی ممکن است تحولات آن باعث شود بسیاری از سناریوهای استراحت و اصلاح بازار به فراموشی سپرده شود

موج اتفاقاتی که از هفته بعد به تدریج در بازار رخ می دهد به این شکل است که

ابتدا گزارشهای ۱۲ ماهه بسیاری از شرکت‌ها راهی کدال می شود و تا آخر اردیبهشت موج این گزارش ها را خواهیم داشت که می تواند تاثیرات بسزایی در روند قیمتی سهم ها داشته باشد و ما معتقدیم انتشار این گزارش ها کف بسیاری از سهم ها را برای بازار می بندد در مرحله بعد انتشار گزارش ماهانه اردیبهشت در هفته اول خرداد رویداد مهمی برای تحلیل گران است که با دقت دقیق تری وضعیت فروش و چشم انداز گزارش سه ماهه شرکت ها را مورد تجزیه و تحلیل و بررسی قرار دهند اما در کنار این دو رویداد مهم دو اتفاق مهم دیگر نیز برای بازار رخ می دهد که جنبه بورسی صنعتی داشته…

اتفاق اول مشخص شدن قیمت پایه بلوک خودرویی هاست که اثرات بسیار زیادی در جریان پول و چرخش این جریان در بازار خواهد داشت و اتفاق بعد گزارش پالایشی هاست که می تواند فضای بازار را به طور کلی تغییر دهد

دراین میان احساس می‌کنیم در این سه هفته نیز تحولات مربوط به مذاکرات و برجام و همچنین ثبات نرخ ارز و اتفاقاتی نظیر این در در ثبات نسبی قرار می گیرد از این جهت است که معتقدیم در ۱۵ روز کاری پیش رو بازار می‌تواند تحولات بسیار خاص و ویژه ای را نسبت به روزهای گذشته داشته باشد و ۱۵ روز ویژه و خاص برای بازار خواهد بود این توضیحی است که می‌توان در تکمیل موارد گفته شده در روزهای قبل بیان کرد البته سعی می‌کنیم در روزهای آتی در مورد تک تک این اثرات بیشتر صحبت کنیم

و حرف آخر …

اگر به خاطر داشته باشید چند روز قبل در مورد موضوع مهمی صحبت کردیم که البته برخی عزیزان موافق نبودند و بحث شتاب دادن در عرضه های اولیه بود که سازمان بورس اوراق بهادار و شرکت های بورس و فرابورس ، با بالاترین سرعت و بیشترین دقت و درعین گزیده چینی نسبت به ورود شرکت ها به بازار و افزایش عرضه های اولیه اقدام کنند . حالاچه از طریق صندوق ها باشد چه عرضه خرد در بازا ر .. حالا به نظر فرابورس با پیش گذاشته و احتمالاً با سرعت بیشتری شرکت‌ها را پذیرش و به سمت عرضه هدایت می کند البته از فرابورس بیش از این هم انتظار نمی رفت و دست او در اینجا بازتر است و به نظر باید یک حرکت جهشی در عرضه های اولیه باز ار به وجود آید تا بتواند کمی فاز بازار را تغییر داده و جنب و جوش بازار را بیشتر کند

بازار فرابورس می‌تواند به محلی برای تجهیز و تشکیل سرمایه تبدیل شود و عرضه های اولیه و پذیره نویسی و اتفاقات دیگر را در آن رقم بزند به نظر این یک آغاز خوب برای بازار سرمایه می‌تواند باشد که نقش آن را در اقتصاد نشان داده و پررنگ تر نماید . حالا این میان برخی معتقدن عرضه ها ممکن است برای بازار چالش شود و یا اصلا چرا به صندوقها می دهیم ولی در کل در حال حاضر اصل حضور این شرکت ها در بازار و افزایش حضور شرکت های تازه وارد اصل مهمتر از این موارد است …

بتا سهم

#گزارش_بازار

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *