گزارش بازار امروز شنبه ۴ تیر۱۴۰۱

ترس جهانی و لبخند برجامی !

امروز بازار در بیم و امید اتفاقات مختلف بود . در یک سو ترس بازار های جهانی و گارد منفی این بازارها او را به فکر فرو بردو از ترس اتفاقات خاص کمی دست خود را از خرید کشیده بود و در سوی دیگر خبرهای برجامی و خودرویی باعث بروز جو مثبت در بین برخی از سهم ها شده بود که این حس ترس را در بین سهم های بزرگ و دلاری و صادرات محور رقم زده و لبخند را روی لب خودرویی و بانکی اورده بود .

این حس ترسو لبخند بازار امروز جالب و خاص بود و باعث شده بود تا بازار هم در راین سردگمی قرار داشته باشد. البته حس فروش سهم در بسیاری از سهم ها کمی کم رنگ شده ولی در هر صورت چهره بازار چهره خشن بوده و جذاب نبود و جز چند نماد باقی درگیر فشار فروش بودند …

بازار پیچیدگی های عجیبی را دارد و دچار اتفاقات مختلفی شده یکی از این اتفاقات مهم که امروز کمی به چشم اد بی انگیزگی جریان پول است .

ببنید قاعدتا انتظار داشتیم که با بهتر شدن خودرویی ها کمی جو بقیه بازار بهتر شود ولی محدود بودن حرکت پول در بازار باعث شد تا با اولین موج عرضه خودرویی ها بغض بقیه بازار بترکد و گریه سرازیر شود اگر بازر نقدینگی با انگیزه را داشت مثبت خورویی مثبت بقیه بازار رارقم میزند ولی رفتارهای دولت و تحولات مختلف سیاسی و اقتصادی باعث این شده است که موج تماشاچی های بازار هر روز بیشتر شود …

این شرایط در حالی رخ میدهد که اکثرا اذعان دارند با وجود پی به ای و قیمت پایین اکثر شرکت های بورسی، ناامیدی سهامداران از حرکات بازار و رفتار دولت ، کماکان تمایل به خرید را کشته و همین موضوع فعلا بازار را در شرایط این چنینی قرار داده است . شرایطی که باعث می شود حتی لبخند خودرویی ها هم ترس بازار را رقم بزند

ولی چاره کار فروش سهم است ؟! به نظر با تورم فعلی فروش سهم هم به عنوان یک دارایی هم کار پر ریسکی است …

طی این چند روز دو رویداد بیش از همه مورد توجه بود و در حاشیه بازار مورد توجه قرار گرفت رویداد اول انتشار آمار تورم بود. تورم ماهانه خرداد به واسطه اتفاقات و تحولات حذف ارز ۴۲۰۰ بالاترین رکورد تورم در هفتاد سال اخیر را رقم زد و البته نرخ تورم نیز به ۵۲ درصد رسیده است .

نکته بسیار مهم نرخ تورم این است که این نکته را نشان میدهد ،نگهداری پول در چنین فضایی و چنین شرایطی برای کسانی که دارنده آن دارایی هستند بدترین و سخت ترین اتفاق ممکن است این که این موضوع در بازار چه اثری دارد باید اذعان داشت که همیشه نرخ تورم در کنار بازدهی بازار قرار داشته و با افزایش نرخ تورم بازار هم شرایط بهتری را گرفته است اما این بار این موضوع به دلیل سیاست های پیچیده و عجیب دولت در سرکوب قیمت ها و زدن جیب شرکتهای محقق نشده و باعث شده است که سهامداران درد تورم را چشیده و زهر تلخ آن را خورده باشند اما اثری از تغییرات در بازده انها نیست در واقع سهامداران بازار چوب رشد دلار و تورم را خورده و پیاز منفی شدن دارایی های خود را نیز میخورند !

اما در ادامه همین ماجرا این نرخ تورم این را می خواهد به همه نشان دهد که نگهداری پول در این فضای بازار و با این شرایط می تواند حتی از نگه داشتن سهم نیز خطرناک تر باشد …

این بدین معنی است که باید در استراتژی های خود در مورد بازار و نگهداری نقدینگی در این شرایط کمی با احتیاط حرکت کرد فضای فوق تورمی کشور فضایی نیست که بتواند افرادی که دارنده اوراق و وجه نقد هستند به سر منزل مقصود برساند

البته برخی طی روزهای گذشته روش های کاملا منسوخ امتحان شده قبل را که با شکست همراه بوده مثال می زنند و پیشنهاد می‌کنند که مثلا افزایش نرخ سود یکی از آنهاست اما به نظر راهکار منطقی نیست چرا که بارها و بارها افزایش نرخ سود به عنوان یک روش برای جلوگیری از تورم تست شده نتایج آن هم روشن بود که چیزی جز جمع شدن فنر تورم و در رفتن آن در فرصت دیگر و رقم زدن رکود نبوده است آنچه این روزها دراقتصاد مهم است کشتن تورم انتظاری است که از دید ما با چیزی به جز برجام به دست نمی آید اما از برجام …

برجام رویداد دوم بود …

بار دیگر شاهد سفر مقامات کشورهای اروپایی به ایران برای قرار توافق دوباره در برجام هستیم البته این بار تفاوت هایی را با دفعات قبل دارد به این شکل که ممکن است با توجه به رفتارها و اتفاقات پیش آمده توافق در دسترس تر باشد و حتی صحبت های غیررسمی از مذاکرات غیر رسمی در یکی از کشورهای منطقه خبرمیدهند …

از همین رو همه بازارها به خصوص بازار سرمایه باید نسبت به برجام حواس جمع تر حرکت کنند این چیزی است که در حال حاضر بازار با آن مواجه است . البته بازار ما همیشه تابیخ همه چیز را بریده و دوخته است !

دربازار بسیاری دوباره از مطرح شدن نام برجام میترسند طبیعی است و این واکنش هرباره بازار است چرا که افت نرخ ارز را احتمالاً به همراه دارد اما دقت کنید بازار سرمایه نه با دلار ۳۲و ۳۳ که با دلار نیما یعنی ۲۶ قیمت میخورد و ریسک بازار سرمایه با تحولات نرخ ارز نمیتواند خیلی گره بخورد.

شاید در کوتاه مدت اتفاقاتی نظیر فشار ارزو عرضه برخی دلاری ها را داشته باشیم اما در میان مدت و بلند مدت به شدت معتقدیم برجام به نفع اقتصاد کشور و در نهایت بازار سرمایه است و درست در نقطه مقابل بازارهای موازی نظیر مسکن و طلا ، ارز خودرو و غیره هستند که با توجه به فضای فعلی و در نظر گرفتن دلار بالا در ریسک عمده ریزش قرار دارد .

این بدان معنی است که در این روزها در خرید و فروش های خود تحلیل حتی پیش پا افتاده خود را با دیتاهای موجد ۲ تا۲ ۴تا کرده و بعد تصمیم بگیرید این تصمیم چه در بازار و چه در دارایی های دیگر میتواند با کوچکترین تحولات و تغییرات سیاسی دستخوش اتفاقات مختلف گردد . البته این را هم پنهان نمیکنیم که ریزش بازارهای جهانی اگر با افت غیرمنطقی نرخ ارز ادامه داشته باشد برای بازار هم نگران کننده است

فعلا بازار سرمایه در یک سو ترس جهانی و افت دلار را دارد و در سوی دیگر لبخند شیرین برجام و خبرهای خودرویی را می بیند

 

بتا سهم

#گزارش_بازار

 

بازار های جهانی  بازار های جهانی  بازار های جهانی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *