روزهای مهم در پیش است چون رویدادهای اثرگذاری خواهیم داشت … این رویدادها عمدتا چاشنی مثبت دارند لذا شرایط را می توانند به نفع بازار تغییر دهند.

۱):احتمالا شورای نگهبان باید آخر وقت روز جاری نظر خود در مورد تجدید ارزیابی را اعلام کند. ازانجا که دولت بار مالی تجدید ارزیابی را به عهده گرفته و تاریخ ارجاع به شورا ۲۳ اردیهشت بوده، انتظار داریم امروز ۲۸ اردیبهشت نظر شروای نگهبان اعلام شود. در صورت عدم وجود مغایرت، طبعا تمام شرکت هایی که در ۵ سال اخیر افزایش سرمایه از تجدید ارزیابی نداده اند، می توانند اقدام به تجدید ارزیابی بدون محدودیت کنند.

۲) بحث تسعیر ارز بانک ها با نرخ ۸۶۰۰ تومان تقریبا توسط شورای بانک های خصوصی تایید شده است. اینکه نامه نگاری و جلسات آن به چه سرعتی پیش برود باعث می شود که در گزارش ۱۲ ماهه تسعیر ارز گزارش بشود یا نشود اما تقریبا اطمینان نسبی ایجاد شده که بانک ها تسعیر ارز را گزارش می کنند هرچند زمان آن مشخص نیست.

۳) گزارش های ۱۲ ماهه تا پایان ۳۱ اردیبهشت مخابره خواهد شد.

قیمت سهام چند روزی است که در محدوده فعلی باقی مانده لذا سهم هایی که گزارش های خوبی بدهند چون کف خود را بسته اند، رشد خواهند کرد. چون عموما در زمستان عملکرد خوبی داشته اند لذا امیدوارانه گزارش های ۱۲ ماهه را دنبال میکنیم.

۴) گزارش های ماهانه تا ۵ خرداد ارسال خواهد شد.

تصور میکنم در عموم شرکت ها هم مقدار فروش اردیبهشت بسیار بالاتر از فروردین باشد و هم نرخ های فروش بسیار بالاتر از متوسط سال ۹۷ ضمن اینکه دلار در اردیبهشت حرکت صعودی ۲۰۰۰ تومانی را به نمایش گذاشت لذا فضا برای رشد نرخ های فروش هم تا حدی نسبت به فروردین مهیا بوده ازین جهت گزارش ماهانه ها باید مثبت باشند.

۵) توئیت های ترامپ و سخنان رهبری تقریبا فضای ذهنی نزدیک شدن به جنگ را تبدیل کرد به فضای صبر در هر دو طرف.

چند رویداد پی در پی به نفع ایران شود. مذاکرات تجاری چین و آمریکا به بن بست خورد، در امارات کشتی ها دچار اختلال شدند، یمنی ها با پهباد لوله های انتقال نفت عربستا را زدند و ناو اسپانیا از ناوگروه آمریکا جدا شد و ناو آمریکا در خلیج عرب متوقف شد و به خلیج فارس نیامد. تمام این موراد که جای توضیح بسیار دارد، این فضای ذهنی منفی که جنگ نزدیک است را تبدیل کرد به فضای ذهنی که جنگ نزدیک نیست!

۶) سخنان رهبری مبنی بر اینکه جنگ نخواهد شد و مذاکره سم است، بهترین رویداد برای بازار سهام است.

وقتی جنگ نشود یعنی ریسک های با اهمیت نداریم، وقتی مذاکره نشود یعنی تورم داریم و قرار نیست بازارهای ایران برای ورود کالای خارجی باز شود. این فضا به نفع شرکت های بورسی است که سود ريالی خود را باز هم بالا ببرند اما p.e بازار کاهش نیابد و این یعنی بازدهی مثبت.

۷) نرخ دلار در سامانه نیما به بالای ۱۰ هزار تومان رسید و تثبیت شد.

این یعنی عملا نیما دیگر دستوری نیست و به سمت بازار آزاد حرکت کرده و همین عاملی است که بورس کالا داغ بماند و ارز حاصل از صادرات هم با دلار بالای ۱۰ هزار تومان تسعیر گردد. در تحلیل ها دلار ۸ هزار تومان فرض شده اما در اردیبهشت دلار ۲۵درصد بالاتر از تحلیل ها بوده است.

هر کدام از موارد فوق دنیایی بحث و بررسی و توضیح دارد اما در یک جمع بندی باید گفت اگر ریسک های سیاسی در همین حد بماند، کم کم ژست های جنگی و نظامی کم اثر می شوند و ذهن بازار سهام نسبت به خبرهای نظامی، ایزوله می گردد. در پی همین رویداد p.e بازار ثابت اما سود ريالی رشد و با dps ها بازار حرکت می کند. یکی از سخت ترین روزهای تحلیلی بازار را سپری می کنیم اما فعلا دیدگاه ها مثبت است.

ولید هلالات

تحلیل بازار و شرکت های بورس اوراق بهادار را در گزارش بازار بخوانید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *