گزارش بازار امروز دوشنبه ۱۹ تیر ۱۴۰۲

پرش یا فرسایش !

بازار در دوراهی پرش یا  فرسایش است ! باید مسیر خود را طی این دو هفته روشن کند بسیاری براین عقیده اند که اگر بازار با گزارشات خوب فصل بهار هم  دل انگیز نشود ممکن است مرداد و گرمای داغ آن دیگر به مانند تیر نباشد و فرسیاش و مریض حالی و بی رمقی و گرما زدگی براو غلبه کند ! واقعا گاهی اوقات با خود فکر میکنیم چه بلایی این سیاست گذار برسر بازار اورده  که نیمه اولش گرمازدگی و نیمه دومش سرماو بادسرد پاییزی او را مریض میکند !

از گزارش ها گفتیم همین اول گزارش بازار یک نکته را بگوییم که  عقده روی دلمان شده شرکت‌ها طبق روال و مطابق انتظار گزارش‌های میان دوره‌ای و ۱۲ ماهه خود را ارائه می‌دهند اما در حال حاضر اکثر آنها انتشار این گزارش‌ها را به روزهای پایانی ماه موکول کردند که هدف از این کار را واقعاً نمی‌دانیم اما از آن سو می‌بینیم که ثانیه به ثانیه در مورد نرخ خوراک و نرخ گاز شفاف سازی می‌دهند که بله هنوز به دست ما نرسیده!!

روز دیگر می‌گویند به دستمان رسیده به مغزمان نرسیده! روز دیگر تاکید می‌کند هم به دستمان رسیده هم به مغزمان رسیده و اثرش اینطور است و منفیست!! ای کاش این اهمیت به روز بودن را در دو چیز داشتید یک تهیه به موقع و سریع صورت‌های مالی و دفاع از سهام خرد در مقابل دولت…

بگذریم …

وقتی تیر را آغاز می‌کردیم فکر نمی‌کردیم در چنین شرایطی گرفتار شویم که با وجود ارزندگی و شرایط بسیار خوب در قیمت‌ها و شرکت‌ها اینطور بازار اسیر و گرفتار کم حجمی و بی‌رمقی شده باشد اتفاقی که در حال حاضر شاهد آن هستیم که بسیاری را به عدم خرید و تشویق به تماشاچی بودن در بازار هدایت کرده است . نکته‌ای که باعث شده حجم معاملات در یک سطح انگار یخ زده روزی معامله یک ساعت اول بازار به اندازه کل معاملات امروز بود !!

در هر صورت در شرایط فعلی رفتار بازار در مقابل اتفاقات و رویدادهای پیش رو که گزارشات مجامع بخش مهمی از آن هستند بیشتر حال تماشاچی گونه و فضای تماشاگر بودن دارد اگر به خاطر داشته باشید در روزهای گذشته از دو سناریوی احتمالی در بازار صحبت کردیم که یکی بر مبنای این بود که اخبار و اتفاقات و گزارش‌ها می‌تواند بازار را تکان دهد و به حرکت درآورد و دیگر سناریو این بود که دچار یک فرسایش خواهیم شد و از این فضا فاصله می‌گیریم و وارد فضایی می‌شویم که قیمت‌ها نه خیلی افزایش و نه کاهش می‌یابد و دقیقاً شبیه آنچه در این چند روز شاهدش بودیم یک روز مثبت و ۲ روز منفی …

۲ وجه برای این شرایط وجود دارد که این روزها موجب شده بازار وزن بیشتری به آن بدهد اول از همه وجه فشرده‌تر شدن فنر ارزندگی بازار است که باعث می‌شود بازار هرچه زمان می‌خورد به مانند یک مرد میانسال جا افتاده تر شده و موهایش جو گندمی‌تر شده و جذاب‌تر می‌شود درست در نقطه‌ای از این ماجرا با یک رویداد و یا چند سلسله رویداد فنر آن رها شد و بازدهی خوبی رقم می‌خورد برخی آن را آخر تیر می‌دانند برخی مرداد و برخی دیگر معتقدند در انتهای شهریور و ابتدای مهر با حرکت دلار دوباره این فنر آزاد خواهد شد …

وجه دوم ماجرا اما رفتار معاملاتی سهامداران طی این مدت است اگر به خاطر داشته باشید چند هفته قبل در مورد تبعات تصمیمات این چنینی و رفتارهای دولت در مقابل بازار صحبت کردیم که چه تبعاتی را رقم می‌زند.

ترس سهامداران از شرکت‌های بزرگ بازار است و این ترس به همراه نبود جریان پول قوی که باز آن هم به واسطه نبود امنیت سرمایه‌گذاری رخ داده باعث می‌شود جریان حاضر به سراغ شرکت‌های کوچک بازار برود و بزرگان ممکن است در بازار آن حرکت و بازدهی قبل را نداشته باشند و دوباره پروژه بازی و پول پشت سهم ها رفتن و اقبال به سمت سهم های کوچک رواج یافته و این دو اتفاقی است که بعد از این سیلی بزرگ برای بازار احتمالاً رخ خواهد داد که تجربه قبلی هم دارد و سابقه داشته…

اگر بخواهیم کمی واقع بین باشیم به نظر اثرات آن اتفاقات یکی یکی در بازار در حال بروز کردن است و  اعتماد که صحبتش را می‌کردیم تقریباً از دست رفته و اندک جریان پول حاضر در بازار از این شاخه به آن شاخه می‌پرد و نوسان کوتاه می‌گیرد.

در آن مقطع نیز گفته بودیم که به نظر این اتفاق و این رویداد در حال وقوع است و ما شاهدیم که بازار بزرگان خود را کنار گذاشته و سراغ صنایع کوچکتر و شرکت‌های کوچک‌تر رفت و به نوعی رفتار شلنگ تخته وار دولت در سیاستگذاری‌های اقتصادی باعث بروز چنین واکنشی در بازار شده است البته اینطور نیست که هیچ کس سراغ آنها نیاید اما آن تب و تاب قبل و آن هیجان همیشگی را نداشته و ندارند

این را بیان کردیم تا بگوییم اگر وارد سناریوی فرسایش شدیم که برخی معتقدند این اتفاق رخ داده این سناریو روحیات و خلقیات خاص خود را می‌طلبد . که صبر و صبر و صبر از مهم‌ترین آن است و باید اذعان کرد که هیجانی نشدن و تصمیمات ناگهانی و تصمیمات غیرمنطقی چه در خرید چه در فروش بزرگترین آفت این دوران خواهد بود. بهترین کار این دوران انتخاب درست سهم و کمی صبر کردن است که به نظر این انتخاب درست سهم نیز با در نظر گرفتن جمیع جهات و صد البته گزارش‌های شرکت‌ها میسر می‌شود اما حرف آخر…

به خاطر دارم چند وقت پیش مهمان یک برنامه تلویزیونی بودم در ان برنامه عنوان شد که بازار سرمایه زمین بازی سیاستگذاران نیست و منافع شخصی آنها به هیچ وجه درگیر این بازار نبوده و در ادوار تاریخ نیز نبوده است و بیان کردیم که زمین بازی آنها در خوشبینانه‌ترین حالت ممکن اگر رانت بازی و استفاده از رانت‌های خاص نباشد

حداقل زمین بازی آنها بازار سرمایه نیست و در بازارهایی نظیر مسکن ملک طلا دلار و ماشین و هزار بازار دیگر غیر از بازار سرمایه حرکت می‌کنند …خوب نقش بازار سرمایه چیست؟؟! عرض می‌کنیم خدمت شما …

چند روز پیش در خبرها داشتیم که در سه ماهه اول امسال در مجموع ۱۳۷ هزار و ۱۸۸ میلیون تومان مالیات وصول شده است !! (عمدتا کارمندان  کارگران سهامداران  و شرکت ها ) .در این میان همچنان مالیات خانه‌های گران قیمت و خانه‌های خالی ارقام وصولی بسیار پایینی دارد. بر این اساس از خانه‌های خالی تنها یک میلیارد و ۴۸۹ میلیون تومان و مالیات از خانه‌های گران قیمت تنها ۵ میلیارد و ۸۹۰ میلیون تومان را شامل می‌شود. (یعنی اندازه خرید یک خانه هم  مالیات نگرفتند )

بعد هم خبر رسید بررسی آمار سازمان امور مالیاتی نشان می‌دهد، نزدیک به ۷۰ درصد از واحدهای صنفی فعال در حوزه طلا و جواهر در سال ۱۴۰۱، هنوز هم مالیاتی کمتر از ۱۵ میلیون تومان می‌‎پردازند .   به واقع ظلم بزرگی این دولت و این نظام به قشر کارگر و کارمند و سرمایه گذار و صنعتگر زده است آنها که هر ماه مالیات خود را می‌دهند! دولت توی سرشان هم می‌زند!! آنها که دلالی و سفته بازی شغل‌شان است به ریش بقیه میخندند

نقش بورس را می‌خواستیم بدانید کجای ماجراست به یاد شعار ابتدای سال بنده خدایی میفتیم که می‌گفت بورس قلک دولت نیست!!! اتفاقاً اولا که فکر می‌کنیم دقیقاً بورس قلک دولت شده و این کودک نادان حتی فرصت نمی‌دهد این قلک چیزی در دل آن جمع شود هرچند وقت یکبار با چکشی روی سر آن زد و آن را می‌شکند و این حس شکستن از سر ناچاری و نادانی است !

بیچاره سهامداران !!! و بر همین اساس است که می‌گوییم زمین بازی این سیاستگذاران و دولتمردان هیچ وقت بازار سرمایه نبوده است

آنها همیشه سرمایه‌های خود را درگیر آن بازارها کرده و همیشه نیز آن بازارها از گزند اتفاقات و رویدادهای سیاستگذاری اعم از مالیات و این موارد به دور بوده حالا شما دقت کنید به بازار سرمایه سهامداران بیچاره که هر روز از معاملات خود مالیات می‌دهند و بعد تازه دولت کم می‌آورد و باز هم سراغ شرکت ها می‌رود و حتی سری هم به بازارهای دیگر نمی‌زند

یکی تعریف می‌کرد ارزش یک کوچه و خیابان در محله‌های تهران با شرکت‌های بزرگ ما برابری می‌کند و دقیقاً این همان نکته‌ای است که تصریح می‌کند بورس قلک دولت شده و هرجا کم می‌آورد آن را می‌شکند و دوباره این چینی شکسته اگر پیوند بخورد باز همان رفتار کودکانه تکرار می‌شود البته معتقدیم در کوتاه مدت شرایط این چنین نمی‌ماند …

هیچ سیاست اقتصادی با این دست فرمان پیش نرفته یا باید فرمان را بچرخانند یا کسری بودجه و دلار و تبعات آن فرمان را از دست این سیاستگذاران گرفته و می‌چرخاند…این که کجا می‌چرخاند خیلی فهمیدنش سخت نیست. مجسمه های بزرگ بلاهت کمونیست و سیاست های دولتی فرو ریختند .جوجه کمونیست های تءوری پرداز اقتصاد درب و داغان ما که جای خود دارد …

 

بتا سهم

#گزارش_بازار

تحلیل شرکت های بورس اوراق بهادار را در گزارش بازار بخوانید.
کانال تلگرام: https://t.me/farabibourse
ما را در آپارات دنبال کنید: http://www.aparat.com/kargozari.org
خرید و فروش آنلاین سکه و طلا : https://kargozari.org/2018/05/25/gold

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *